Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretnék érdeklődni, hogy fogyaszthatom-e a gránátalma levet akkor is, ha alacsony a vérnyomásom? tegnap kezdtem el inni 2 evőkanállal reggel, éhgyomorra, de szédültem a nap nagy részében, illetve lehet, hogy nekem túl savas a lé. Kevesebbet igyak belőle? Vagy inkább hagyjam? Ha próbálkozzak, akkor lehet még mellette más vitamint vagy ásványi anyagot is bevenni, pl. Magnézium, kalcium, C vagy B-vitaminok? Köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Andrea

2020-07-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Ugyan a Gránátalma koncentrátum  többek között a magas vérnyomás terápiájában nyerte el a hírnevét, de nem arról van szó, hogy kifejezetten vérnyomás csökkentő.

Tulajdonképpen a benne található antioxidánsoknak és flavonoid vegyületeknek köszönhetően a keringési rendszerre és az érhálózatra/érfalakra hat igen kedvezően. Segít a vér állapotának normalizálásban, így kiváló magas vérnyomás és alacsony vérnyomásnál is.
Tehát nem csökkent, inkább normalizál.

Biztos vagyok benne, hogy nem ettől szédültél. Sőt az alacsony vérnyomásúaknak érdemes is mindig otthon tartani gránátalma koncentrátumot és, ha hirtelen leesik a vérnyomás inni egy kicsit!

A savasságával kapcsolatban azt javaslom, hogy ne éhgyomorra vedd be, hanem időzítsd két étkezés közé. És természetesen használhatod párhuzamosan más ásványi anyagokkal és vitaminokkal együtt.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita