Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, Szeretnék egy picivel komplexebb segítséget kérni a leendő rendelésemhez, ezért is írom Önnek levelem. Kezdésként szeretnék csinálni 1-2 hetes tisztítókúrát, amihez a honlapról néztem ki a segítséget, viszont mivel több betegségem is van, nem szeretném ha üközésbe kerülnének a tabletták és az ellenkezőjét érjem el vele. Pajzsmirigy túlműködéssel diagnosztizáltak, majd mikor elvileg gyógyultnak lettem kimondva, onnantól egy év alatt felszedtem 15 kilót, a januári értékeim már: TSH: 1,4, TRAK: 2,2, T3: 5,01, T4: 16,04, illetve inzulinrezisztenciám is van, ami 2,54 lett. A pajzsmirigy túlműködés utórengése, hogy nem tudok koffeint inni/szedni, illetve fogyasztó teát kipróbálva, nagyon rossz hatást értem el a szívem miatt (wow tea), így szeretnék segítséget kérni, hogy mivel tudnék lefogyni, illetve tisztítókúrát csinálni. (Tudom hogy életmódváltással lehetne a legjobban, egyenlőre egy tisztítást szeretnék végezni, majd újra belekezdek a mentes életmódba, amit a legtöbb szakember javasolt) Az alábbi termékeket néztem: kalory emergeny tabletta, szerves króm tabletta, greente spray, almaecet kapszula. Ezeket esetleg szedhetem egy tisztítást követően? Tisztítókúrához tudna javasolni olyan étrendet/ételeket, ami nem csak levekből áll, vagy ez a legmegfelelőbb módja a tisztításnak? Előre is nagyon köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Dóra

2020-08-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Dóra!

Fontos azt tudnunk, hogyha fogyni szeretnénk, illetve tisztítókúrába szeretnénk belevágni, akkor az életmódváltást nem kerülhetjük meg, ahogyan ezt Te is megfogalmaztad. Ez egyébként is fontos lenne a pajzsmirigyed egészsége és az IR miatt is, nem véletlenül javasolták a szakemberek is.  Azt javaslom, hogy az életmód megreformálást és a tisztítókúrát ne külön, hanem összefüggő egységként kezeld, hiszen az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozással a szervezeted megtisztulását is elősegítheted.

Azt javaslom, hogy a következő pontokat helyezd előtérbe:

1. a napi szénhidrát bevitel redukálását, amit napi 160-180 gr közé kell helyezni

2. a bőséges folyadékbevitelt, ami meghatározó az anyagcsereserkentés szempontjából, és ideális, ha 20 kilogrammonként 1 liter vizet fogyasztunk. Ennek a folyadéknak egy részét kiteheti a Puridren® főzet, mely segít anyagcseréd serkentésében.

3. a többlet rost fogyasztását, ami tehermentesíti a májat és hatással van a hormonális egyensúlyra. Könnyen megemelheted rostfogyasztásod a Cotifibra bélradírral, ami egy úttal a bélrendszer tisztításában és a bélflóra egészségnek helyreállításában segít. 

4. a rendszeres testmozgást, aminek minimuma heti 3x1 óra

Egyél minél több friss, feldolgozatlan élelmet, és lehetőség szerint hagyd el a glutént, tejet, cukrot, és az étkezéseidből. Személyre szóló tanácsért érdemes dietetikust felkeresni.

Nagyon fontos továbbá anyagcserénk fokozása és a fogyás érdekében a szervezet stressz-mentesítése is. Sajátíts el hatékony stressz levezető technikákat, mint pl. meditációs vagy alkotó tevékenység. Figyelmedbe ajánlok egy célzott kiegészítőt is. A  Stress® Control kivonat, ami adaptogén gyógynövények kivonatát sűríti, melyek támogatják a szervezet stresszhez való alkalmazkodását. – mert ahogy fent is írtam, a kiváltó okok között bizony vastagon ott van a stressz. Az ideges feszültség, rágódás, szorongás oldása fontos feladat, mert annak hiánya gátat szab annak, hogy jobban legyünk.

A tisztítókúra sohasem 1-2 hét, hiszen gondolj csak bele abba, hogy a jelenlegi állapotot sem egyik napról a másikra érted el, ezért a visszafordításához is idő szükséges. Készülj fel egy minimum 60 – de inkább 120 napos kúraidőre.

És ha ez megvan, utána jöhetnek az olyan kiegészítők, amelyek felgyorsítják a zsírégetés folyamatát. Ezek közül is a leghatékonyabb a 15 darab chili paprika kapszaicin tartalmát egyesítő Chilliburner® természetes zsírégető tabletta. Ugyanis, a kapszaicin már az első fél órában 20 %-al emeli meg az anyagcserédet. Fogyasztása irritációtól mentes, köszönhetően a forradalmi eljárásnak (CapsimaxTM szabadalom), illetve a koffein fogyasztása közben tapasztalható kellemetlenségektől sem kell tartanod.

Ráadásul, még az egészséges vércukorszintről is gondoskodik, ami az IR miatt számodra különösen fontos.

Itt is érdemes egy minimum 60- maximum 120 napos kúrában gondolkozni.

Végül pedig adok Neked két összefoglaló írást. A kiemelésekre kattintva bővebben olvashatsz a pajzsmirigy túlműködésről  és az inzulinrezisztenciáról is.

Amennyiben kérdésed merül fel az olvasottakkal kapcsolatban, kérlek, fordulj hozzám bizalommal.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita