Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretnék egy immunerősítő kúrát elkezdeni,talán még időben vagyok ,hogy megelőzzem az őszi ,téli megfázásos ,felső légúti,torokfájásos nyavalyákat...Tavaly elég sokszor volt ilyen panaszom. 50 éves vagyok,lehet ,hogy a hormonális változásokkal az immunrendszerem is gyengül? Kérem javasoljon termékeket a kúrához. Köszönettel : Detti

2019-09-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Detti!

Immunrendszerünk működése rendkívül összetett. Védelmi vonalunk megerősítése összefüggésben áll kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásunkkal, rendszeres testmozgásunkkal, bőséges folyadékbevitelünkkel és napi rostfogyasztásunkkal is, és bizony hatással van rá hormonális egészségünk is.

Elsősorban tehát figyelj életmódodra. Fogyassz rostban gazdag, tápanyagdús ételeket, egyél sok friss zöldséget, gyümölcsöt, fordíts nagy hangsúlyt a fermentált zöldségekre, vagy akár csíráztathathatsz is.

Mivel immunrendszerünk 70%-át a bélflóránk adja, az immunvédelem során erre külön kell  koncentrálnunk. Erősítsd bélflórádat szinbiotikummal, amit a 2 szabadalommal is védett, Ferzym® bélflóra ampulla kínál, a benne található 7 milliárd élő probiotikummal, és prebiotikus rosttal. Fogyaszd éhgyomorra.

Reggeli után fogyassz szerves szelénnel dúsított gránátalma koncentrátumot. Ez a koncentrátum gazdag antioxidánsokban, és amellett, hogy erősíti az immunrendszert, védi sejtjeidet is, a káros szabadgyököktől.

Növeld a C-vitamin bevitelt. Ehhez egy nagy dózisú tablettát ajánlok, amelyben 1000 mg C-vitamin mellett, 2000NE D3- és K2-vitamin is van. Ez a három vitamin alapvető fontosságú, ha egészséges immunrendszerről beszélünk. Ez a 3 alapvitamin nélkülözhetetlen a hormonális egyensúly szempontjából is!

Továbbá, jó, ha van otthon, ebből az alkoholmentes propolisz cseppből amit akut fertőzés esetén alkalomszerűen alkalmazhatsz.

Jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita