Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretnék egy általános tisztítást végezni, ezért megvásároltam egy hatvan napos tisztító csomagot ami a következő hozzávalókból áll::Puriden-Diurerbe forte-Lipo has-Gambe slim. De alaposan megfáztam és most az immunrendszerem megerősítésére egy hónapos Kolostrum /folyadék állagú formában/ kúrát végzek. Közben megérkezett a tisztító csomag. azt szeretném kérdezni hogy elkezdhetem e már most a tisztító kúrát, vagy várjam meg, míg letelik a Kolostrum kúra. Nehogy kimosódjanak azok az anyagok, amiket beviszek a Kolostrummal. Ill érdemes e a tisztító kúra alatt bármilyen vitamin vagy kollagén stb táplálékkiegészítőt bevinni, vagy fölösleges mert úgyis kimosódik a szervezetből? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel Ildikó

2019-03-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

A manapság tapasztalt felesleggel, stresszel, mozgáshiánnyal az emberi szervezet nehezen birkózik meg, mert az egész egyszerűen természetellenes, nem az evolúció része. Ezek a tényezők mind befolyásolják testfolyadékaink pH értékét, amely, ha eltolódik, akkor a sav-bázis egyensúly felbomlásáról beszélünk, amit a köznyelv savasodás szóval illet (ez nem tudományos). Ezért hallod sokszor, azt a természetgyógyászati alaptörvényt, hogy rendszeresen ügyelnünk kell szervezetünk sav-bázis egyensúlyának helyreállítására.

A szervezet salaktalanítását célzó kúrák ideje alatt, fontos, hogy növeljük a friss élelmek bevitelét, odafigyeljünk a folyadékbevitelre és elkezdjünk rendszeresen mozogni. Ezt a folyamatot persze megtámogathatjuk célzott kiegészítőkkel is, melyeket felsoroltál.  Az ilyen kúrák során csak a szervezet számára szükségtelen salakanyagok távoznak, a vitamin ellátottság pedig nem csökkeni, hanem növekedni szokott. Hiszen a máj  sokkal jobban bontja a felesleget, és segíti testünket a szükséges tápanyagokhoz, valamint a bélflóránk egyensúlyának helyreállításával is megnő a tápanyagok felszívódása. Valójában ezért nincs szükség plusz vitamin bevitelre.

Azonban nagyon fontos a mértékletesség, és rendszer. Ezért azt javaslom, hogy előbb fejezd be a jelenlegi, immunrendszered erősítését célzó kúrát, majd utána kezdj bele a Puridren ® -Diurerbe® - Lipo+ - Gambe Slim® kúrádba. Májműködésedet megtámogathatod a Hepaplus articsóka kivonattal , de kérlek, ne felejtkezz el az életmódváltásról sem.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita