Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Sz. Katalin vagyok, többféle gyógyszert szedek. Most többféle dologba szeretnék kezdeni, többek közt a 10%-os akció keretében. Amihez ragaszkodom: újra akarom kezdeni a 600mg hyaluron és a Facelift kollagénes kúrát, 3 hónapig, és mindennap fogyasztok 1-1 kanál mandula-, szőlőmag-, és bio kukoricacsíraolajat. Több típus is jellemző rám a súlyomra: 1/Nagyon vizesedek, a lábaim, mint az elefánté. Furosemidet szedek rá februártól, de semmi hatás. Most olvastam a DIURERBE tablettáról. 2/A hormonok nagyonis felelősek: 38 évesen kivették méhem, petefészkeim: ekkor 65 kg voltam, rá 4 hónappal a mesterséges klimax hatására 95 kg. Azóta még jött 10kg. 11évig klimaxoltam, egy éve alábbhagyott, de most megint kezdődik: lehet, mert 52 éves leszek, s mert most lenne a rendes klimaxom. Emellett vagy 10 éve pajzsmirigy-alulműködésre is kezelnek. NŐI EGYENSÚLY KOMPLEX a megoldás? 3/Elhízás mellett reuma is van. Alig bírok járni, hajolni, stb., annyira fáj az elmeszesedett derekam. 4/Súlyfelesleg, fáradtság, gyűröttség – ez is jellemző rám, de már korábban kinéztem a PURIDREN kúrát, lehet, most kéne? 5/Lassú anyagcsere, és jo-jo effektust nem szeretnék. A BARNA ALGÁT javasoljátok, ami, azt hiszem, a csomókban hullani kezdett hajamra is hatna? 6/A hasra hízok, de 7 műtéti heg van a hasamon, teljesen „átszabták” a hasamat, úgyhogy ez komplex probléma, de tény, hogy van zsír is bőven rajta. Amit kérdezni szeretnék: 1/Kaptam X**** tabl-t, a fentiek mellett mehet-e? 2/Kedves Rita, mi a véleménye, a fent kiemelt szerek közül melyeket alkalmazzam, s egyszerre vagy valamelyeket előbb vagy később, vagy ne? Válaszát nagyon várom, remélem, enyhülést kapok végre több probléma ellen. Üdvözlettel: Sz. Katalin

2022-01-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Katalin!

Ahogyan a korábbiakban is, most is fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, mindig az orvosoddal is egyeztetni kell, mielőtt belekezdenél a kúrába.

Ha nem bánod, akkor én is pontokba szedem a válaszaimat, így biztosan nem marad ki semmi. :-)

A Hialuronsavat, kollagént és az olajokat minden további nélkül szedheted, én azt javaslom, hogy ezt a három olajat felváltva alkalmazd, naponta 1 kanál olaj elegendő belülők.

1, Azt, hogy a jelenleg szedett gyógyszered nem megfelelő, először is fontos lenne, hogy az orvosodnak is jelezd, és ugyancsak ő tudja megmondani neked azt is, hogy a Diurerbe segíthet-e, a kiindulási ok függvényében. Természetes vízhajtó-salaktalanító növényi kivonatokat ugyanis alkalmazhatunk vesehomok, vesekő esetén, reumás panaszoknál, visszeres panaszok és nyirokpangás okozta lábdagadás ellen, illetve elhízás, makacs narancsbőr esetén… ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy a növényi kivonatok helyettesítenék az életmódváltásunkat!

2, Levelednek ennél a részénél elsődlegesen a pajzsmirgy alulműködésre kell most koncentrálnunk. Ez ugyanis okozhatja többet között a túlsúlyt, a fáradtságot, sőt még a hajhullást is stb. Pajzsmirigy alulműködéssel kapcsolatban itt találod egy korábbi, kérdésre adott válaszomat, ami úgy vélem a számodra is hasznos lehet.

Megkezdheted a Női egyensúly komplex fogyasztását is, hiszen összetevői a hormonális egyensúly visszaszerzését, köztük a pajzsmirigy egyensúlyát is támogatják, és hozzájárulnak a máj normál működéséhez is, mely ugyancsak elengedhetetlen a javuláshoz.  

3, A túlsúly sajnos megterhelő az ízületek számára is. Micellás kurkumával pl. csökkenthető valamelyest a fájdalom, de itt is a megoldást a kiindulási probléma, vagyis a túlsúly megszüntetése jelenti.

4, A Puridren koncentrátum alkalmazásáról a pajzsmirigyes válaszban is esik szó.

5, A barna alga, a benne lévő jód miatt hozzájárul a pajzsmirigy egészségéhez, de csak akkor szedhető, ha nem autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésről van szó.

6, A hasi hízás is összefüggést mutat a pajzsmiriggyel.

És mindezek mellett, ha be tudod illeszteni a napirendedbe szedheted a kérdezett kiegészítőt is (aminek nevét sajnos moderálnom kellett.)

Ahhoz azonban, hogy visszaszerezhessük az egyensúlyt, ne felejtkezz el arról, hogy nemcsak célzott kiegészítőkre van szükség, hanem életmódváltásra is.

Sok sikert kívánoka kúrádhoz!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita