Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Súlyos beteg nő , 21 receptes gyógyszert szedek, többek közt receptes magnéziumot, B-vitamin complexet és D3-vitamint. Megvettem a Lapos has kúracsomagot, mert fél vastagbelem van, ami miatt nagyon puffadok és sok a bélgáz. Pénteken ittam először a másfél litert, és szombattól nincs kellemetlen bélgáz ezidáig - ez nekem kész csoda. Ami kérdéseim lennének: Vettem még étrendkiegészítőket: napi 1 szerves szelén 100 mg, articsóka 400mg, hialuronsav 650mg, kollagén 500mg, mandula-, szőlőmag- és olivaolaj napi 1-1-1 evőkanál. Szerintem a rengeteg gyógyszeremhez képest uz utóbbiak elenyészőek, de azért mégis megkérdem, ezeket az étrendkiegészítőket lehet-e együtt szedni.A Lapos has kúrához mindenképp ragaszkodni fogok, mert az életminőségemet tette jobbá (már előre félek, mi lesz, ha szünetet kell tartni (és mennyi szünetet?), legalábbis mindaddig akarom használni, amíg esetleg vissza nem térnének a bélgázok és szelek. A kérdés elsősorban az étrendkiegészítőkre vonatkozik. Mással, orvossal nem akarok konzultálni az ügyben, ők nem járatosak az étrendkiegézítők terén. Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm: Szabados Katalin

2021-04-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Katalin!

Az általad kiválasztott étrend-kiegészítőket lehet párhuzamosan fogyasztani.

A kúraidő minden esetben 120 nap, mely után 1 hónap szünet tartása javasolt. Amíg a Lipo+-ból szünetet tartasz, fogyaszthatod az Aeris cseppet, mely a benne lévő bifidobaktérium infantisszel járul hozzá a jó emésztéshez.

Azonban szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy betegség esetén, különösen úgy, hogy ilyen sokféle gyógyszert szedsz, nem kerülhető meg az orvossal történő konzultáció! Minderre azért van szükség, mert egyes kiegészítők, mint pl. az articsóka kivonat módosíthat a gyógyszerek adagolásán és pl. vérhígítókkal párhuzamosan nem javasolt a szedése! Ebben viszont én nem tudok számodra segítséget nyújtani.

 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita