Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Sok éve visszatérő felfázásos tüneteimre keresek megoldást. Közel 10 éve küzdök a "felfázással". Tüneteim egyre durvábbak: eleinte alhasi diszkomfortérzés, majd görcsök, főleg vizeletürítés után, gennyes néha véres (alvadt és friss) vizelet. Az utóbbi 1 évben egy enyhítő módszert találtam. Meleg vízbe ülök általában 3-4 órát, beveszek 2-2 Algoflex Fortét és Nospa Fortét. A fájdalmaim ezután enyhülni szoktak. Mivel nagyon hirtelen és erősen lép fel a fájdalom, nem szoktam azonnal orvoshoz menni, csupán a "kádas megoldás" után. A háziorvos gyorstesztje szinte állandóan negatív úgy, hogy szinte veszek meg a fájdalomtól. Az utóbbi időben 1-1 kivétellel szinte mindig szexuális együttlét után betegedek meg. Állandó partnerem van, és megfogadtam az összes jótanácsot, amit hallottam: szex előtt pisi, utána pisi és fürdés, bő folyadék és az utóbbi időben PH helyreállító hüvelykúp + D Mannóz. Számtalan antibiotikumot kaptam az évek alatt, amik látszólag elmúlasztották a betegségem, mégis rövid időn belül fokozott tünetekkel tért vissza. Mire urológushoz kapok időpontot, általában jobban vagyok. Elegem van az antibiotikumokból és gyenge házi praktikákból. Félek, lassan a párom sem fog merni hozzámérni. Kérlek, segíts!

2018-02-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves Metz Ivett!

Vissza-visszatérő felfázásoknál a cukor, fehér liszt, vagyis a finomított szénhidrátok csökkentése az, amit azonnal meg kell tenni. Másodszor a sok antibiotikumos kezelés okán, egy aktív bélflóra építő szinbiotikum fogyasztása szükséges, és harmadszor a folyadékbevitel növelése, melyhez kiegészítésként nagyszerű társ a vese meridián teakeverék.

Ezt követően jöhet még 3 kiegészítő. Az egyik a tablettánként 6000mg tőzegáfonya őrleményt tartalmazó Cranberry kivonat, melynek fogyasztása közben egy hippursav nevű anyag termelődik a szervezetben. A hippursav gátolja a fertőző baktériumok szaporodását a húgyúti rendszerben, így a húgyúti fertőzéseket és felfázásokat csillapítja, ami hatékony segítség húgyhólyag és húgycsőgyulladások kezelésében is.

A másik egy természetes alapú mikrobaölő kivonat ami Fitotree névre hallgat. Grapefruit, teafa, rozmaring és kakukkfű olajkivonatai a kórokozók citoplazmájának membránját pusztítva, szabhatnak gátat a betegséget okozó baktériumoknak.

A harmadik kiegészítő pedig nem más, mint a C-vitamin, melyből napi 3000mg-ot fogyassz a Cranberry és Fitotree kivonatokkal együtt, egyrészt mert segíti mindkettő biohasznosulását, valamint erősíti a saját immunrendszered, hogy az eredményesebben tudjon megküzdeni a fertőzéssel.

DE!

Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez felfázás. Menj tovább a háziorvos „gyorstesztjein”! Kérd a segítségét, hogy továbbirányítson pl. egy urológiai kivizsgálásra. Vagy egy megfelelő szakrendelésre.

Mivel írod, hogy szexuális együttlét után jön vissza, azt javaslom vidd a párodat is. Bőven lehet egy férfi tünetmentesen is hordozó.

Írod, hogy D-Mannoz kúrákat is csinálsz. Tudnod kell, hogy ez a cukorfajta csak E-colli fertőzés esetén hatásos. Ha a hólyaghurutnak más az okozója, akkor bizony más kezelés is kell. Ha egyáltalán hólyaghurut a diagnózis.

Mielőbb vizsgáltassátok ki a pontos okot, de a kiegészítők alkalmazását addig is elkezdheted. Várom szíves visszajelzésed.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita