Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Segítségre lenne szükségem. Tavaly ősszel nagyon feljött a savam, és akkor nem nagyon tudtak rá mit mondani az orvosok, csak kaptam savlekötőt, amit minden nap kellett szednem, majd sikerült egy magánorvoshoz elmennem, csak sajnos a vírushelyzet miatt csak mostanra lettek meg a vizsgálatok, ami azt mutatta, hogy gyomorsüllyedésem van, és most már szeretnék leállni a savlekötő gyógyszer szedésével, csak nem olyan egyszerű, mert ha csak egyet is kihagyok, akkor nagyon feljön a savam. Mit tudna nekem ajánlani ilyen helyzetben? Előre is köszönöm a választ.

2020-09-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves lyuli!

Fontos azt tisztáznunk, hogy amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állunk, a gyógyszert önhatalmúlag nem hagyhatjuk el. Mielőtt étrend-kiegészítő alkalmazásába kezdenénk, egyeztetni kell a kezelőorvosunkkal is, és vele együtt kezdhetjük meg a gyógyszeradag csökkentését egészen addig, amíg el nem érünk az esetleges elhagyásáig.

A fermentált papaya koncentrátum hasznos kiegészítő lehet a számodra, hiszen élősködőellenes, nyugtató hatású az emésztőrendszerre: túl sok gyomorsav esetén, természetes savlekötőként szünteti meg a gyomorégést.

Mellette ismerkedj meg a No Acid természetes savlekötő tablettával, mely ásványi anyagaival a savasodás kiváltó okát szünteti meg.

Továbbá, ne felejtkezz el mindemellett az életmódbeli változtatásokról sem: tapasztalataink szerint a tej, a cukor és a glutén elhagyása már három hónap alatt csökkentheti a savasodás mértékét. 

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita