Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Segítséget szeretnék kérni. Több betegségem van. elsődlegesen autoimmun beteg vagyok amire biológiai terápiát kapok ami az immunrendszerre hat. Betegségeim Bechterew kór, colitis ulcerosa, magas vérnyomás és szÍvritmuszavar( magas pulzus) amit szÍvkoszorúér betegség okoz, asztma mindezek mellett van jelentős túlsúlyom és is. Ezenkívűl tavaly a jobb májlebeny egyharmadát kivették egy daganat miatt és kivették az epémet. Valószínűleg hormonproblémám is van. A vérképem jó még a koleszterin is csak a májfunkció szokott egy kicsit magasabb lenni. Van még ciszta a májamon és kicsit nagyobb. A problémám hogy nem jó az emésztésem és nem tudok fogyni. A colitis miatt és a cukorbetegség miatt csak bizonyos ételeket tudok enni. Az emésztésre, a túlsúlyra és az iszonyú verejtékezésre keresek valamit. Én a hepaplust a máriatövissel néztem és gondoltam jó lenne mellé D vitamin csak nem tudom melyik és hogy milyen dózisba és szedhetők-e együtt vagy van-e más javaslat. A krómot tartalmazó termékeket nem bírom hízok tőle és a gyógyteákat se bírom.Köszönöm előre is ha van valami jó javaslata.

2019-08-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Lengyel Istvánné!

A leírtak alapján úgy látom, hogy a betegségeid összefüggnek egymással, és a kiindulópontot az autoimmun betegség jelenti. Ezért is fontos vele foglalkoznunk. Valószínűnek tartom, hogy a biológiai terápia előtt történt átfogó góckutatást, ha esetleg mégsem, ezt kérlek, minél hamarabb tegyétek meg. Ugyanis, akár egy rossz fog körül kialakult gyulladás is fellobbanthatja a betegséget. A  másik dolog, amit fontos megvizsgálnunk: a táplálkozás. Írtad, hogy más betegségeid miatt szigorú diétát folytatsz. A laktóz és gluténtartalmú ételek mellőzése megkerülhetetlen autoimmun betegségekben. Emeld meg a rostfogyasztásod, válassz tápanyagban gazdag köreteket, mint pl. a hajdina  vagy a köles, és ismerkedj meg a hidegen sajtolt olajokkal is. És van még egy pont: ez pedig a lelki tényező. Ugyanis az autoimmun betegség lehet egy jelzés is, egy olyan blokk, amit nem tudtunk feloldani, egy olyan élethelyzet, amit nem tudtunk elengedni.

A diéta mellett nem felejtkezhetünk el a rendszeres testmozgásról sem. Ha betegséged miatt esetleg mozgásod korlátozott, kérlek, vedd igénybe gyógytornász segítségét.

Ezután jöhetnek kiegészítők, de mivel orvosi kezelés alatt állsz, mindenképpen egyeztetned kell kezelőorvosoddal, mielőtt bármilyen étrend-kiegészítő kúrába kezdesz.

Fokozd szervezeted saját salaktalanító munkáját egy klorofillos gyógynövény koncentrátummal,  a Puridren®- nel. Mellette pedig bélflórád egészségét is állítsd helyre, ehhez nagyszerű társ a Ferzym® szinbiotikum. A Hepaplussal  és a szerves máriatövissal  pedig fokozhatod májad működését. Tarts egy 120 napos kúrát ahhoz, hogy emésztésed rendeződjön. Ha szükséges, négy hét szünet után, nyugodtan ismételd meg.

A máj tehermentesítése és a sav-bázis egyensúly helyreállítása segíthet a túlzott verejtékezésen is.

Mivel a D-vitamin befolyásolja az összes szerv és szervrendszer működését, hiszen minden sejt tartalmaz receptorokat a D-vitamin felvételére, ezért a D-vitamin alacsony szintje a szervezet egészére hatást fog gyakorolni, éppen ezért célszerű lehet növelni a D-vitamin bevitelünket. Válaszd hozzá a napi 1 tablettában 2000 NE D-vitamint  tartalmazó kivonatunkat, és fogyaszd 3 hónapig.

Autoimmun betegségeknél fontos továbbá a stressz ellensúlyozása is, hiszen súlyosbíthatja tüneteinket. Az adaptogén gyógynövények, melyeket a Stress® Control egyesít, segítik a szervezet stresszhez való alkalmazkodását, valamint kiegyenlítik a szervezet működését: a túlműködő szerveket visszafogják, míg az alulműködőeket serkentik.

A fenti lépések megtétele elengedhetetlen a fogyáshoz, ugyanis az csak akkor fog elindulni, ha visszaszerezzük testünk felett az irányítást.

Sok sikert kívánok, és mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi  Rita