Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Segítséget szeretnék kérni.Már a 2.doboz Olajfa levél kapszulát szedem,de e közben már 3x jött ki a herpesz. Nincs esetleg valami hatásosabb ennél a kapszulánál? Üdv:Krisztina

2016-10-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina! Akkor az az immunrendszer lehet, hogy nem alul, hanem túlműködik? L  A vissza-visszatérő herpesz egy segélykiáltás a testedtől, hogy valami odabent felborult. Ez leggyakrabban az immunrendszer alulműködése valóban, de a kiváltó okok között szerepelhetnek olyan autoimmum betegségek, amikor az immunrendszer túlműködik, egész egyszerűen maga ellen dolgozik. Ugyanakkor a tartósan fennálló stressz, vagy a minket érő traumák is okozhatnak ilyen tüneteket. Szóba jöhet még egy gyakori, harmadik kiváltó ok is: a belek gyulladásai és az ebből adódó felszívódási zavarok, melyek egy ördögi kört nyitnak meg, ami ellehetetleníti, hogy az immunrendszert egyensúlyba billentsük.

Van valami ami esetleg ezekről eszedbe jut?

Mert, ha autoimmun akkor ganoderma és spirulina kivonat a megoldás. Ha stressz, akkor adaptogén gyógynövények. Ha felszívódási gondok, akkor prebiotikus rostok koncentrálva….és így tovább.  Természetesen mindezek is, csak kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás mellett.

Ha nem jut eszedbe semmi, akkor mindenképp fordulj első körben belgyógyász szakorvoshoz.

Rudolf Rita