Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Segítségét kérném, hogy babatervezés előtt és miután már teherbe estem, lehet-e szedni ezeket a vitaminokat. Mind Önöknél vettem : C vitamin, cink, Gold A+E, Tri Magnézium B6, Ferzym, Olivo kapszula, lecytina, Propoli csepp. Persze nem szedtem mindegyiket egyszerre, pl. a C vitamint csak akkor ha úgy érzem hogy náthás leszek. Nem akarok ennyi vitamint össze vissza szedni, főleg most hogy babatervezés előtt állunk. Régebben javasolta, hogy tervezés előtt kezdjem el szedni a Gold A, gold omega és a folsav vitamint. Ezeket most elkezdem. Már 41 éves vagyok esetleg tudna javasolni valamit ami a segítségünkre lehet? Ilyenkor már nehezebb minden, bár még nem próbálkoztunk nem tudjuk, hogy sikerülne-e de nagyon reménykedünk. Most jött el az idő, hogy belevágjunk. Csírákból melyik a legjobb ilyenkor? Azokat is nagyon szeretem gondolom bármelyiket lehet enni de azért rákérdezek nehogy baj legyen. Nekem ugye van ez az epe problémám amivel évente járok kontrollra (epehólyagban polypus) amire azt mondták hogyha tovább nő ki kell venni az epehólyagot. Mikor pár hónapja voltam akkor már azt mondták, hogy epekő (érdekes 6 évig polip volt) szóval most nem tudom, hogy a terhességet befolyásolja-e majd hogy az epém nem a legjobb? Erre néha szedem a lecytinat meg iszom a mecsek epehajtó teakveréket. Ezt lehet terhesség alatt inni? (Összetétele: aközönséges párlófű virágos hajtás, cickafarkfű virágos hajtás, borsosmentalevél, katángkórógyökér, orbánfű virágos hajtás, bojtorjángyökér, kutyabengekéreg.) Vagy van más ami terhesség alatt biztonságosabb? Köszönettel:Kriszti

2019-06-25
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszti!

Hasznosabb a tudatos, kúraszerű fogyasztás! Nem kell alkalmanként fogyasztanod ezeket a tápanyagokat. A babatervezéshez a szerves cink, a gamma-linolénsav és a Ferzym®, a hormonális egyensúly szempontjából is hasznos tápanyagok. A lecitin sejtfalépítő, míg a magnézium és a C-vitamint több száz biokémiai folyamat részese, minden nap. A propolisz csepp és az Olajfa kivonat  csökkentik az esetleges gyulladásokat, támogatják immunrendszered védelmét, ami szintén elősegíti, hogy könnyebben teherbe ess.

Amikor ez megtörténik, ezt a két tápanyagot elhagyhatod, de a többi nyugodtan maradhat.  A teakeveréket is csak a babatervezés előtt fogyaszd, ha teherbe esel, kérlek, hagyj fel vele. Ilyenkor ugyanis minden vérkeringést fokozó, salaktalanító kiegészítő tiltólistára kerül, hiszen a véráram útján a kiürülő salakanyagok bekerülhetnek a magzat szervezetébe. Egyedül a kúraidőkre figyelj oda, ami maximum 120 nap, utána egy hónap szünet tartása javasolt.

Kerüljön nagyobb hangsúly a kiegyensúlyozott, egészséges, rostban és tápanyagokban gazdag táplálkozásra is!

Ennek egy részét képezik a friss csírák is, melyek fehérjékben, enzimekben és vitaminokban egyaránt gazdagok. Bármelyik jó választásnak bizonyul, nem tudsz mellényúlni. A babfélék több proteinhez juttatnak, a hajdina   erősíti ereid falát, a mustármag tisztítja a véred, a búzafű vérképző, a fokhagyma a belek egészségét támogatja, a brokkoli és a vöröskáposzta számos antioxidáns vegyülethez juttat, a lepkeszegmag csíra hormonális egyensúlyt teremt…. és ez mind jól jön a babatervezési projektnél.

Erre a kiemelésre  kattintva pedig további hasznos tápanyagokról olvashatsz.

Végül, nem felejtkezhetünk el arról, hogy tested felkészítése mellett mennyire fontos az, hogy lelkileg, mentálisan is felkészülj a babavárásra. Csökkentsd a stresszt, relaxálj, sétáljatok, kiránduljatok nagyokat a pároddal.

Sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita