Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Segitsegedet szeretnem kerni. Mi a kulonbseg a kollagen es hialuronsav kozott? Nem tudom mit kezdjek el szedni . Szeretnek a borom tonusan javitani, viszontva a terdemben van egy kattano hang guggolaskor (gondolom izuleti kopas) A ket "problemara" egy keszitmennyel lehetseges-e javitani? Segito valaszodat megkoszonve Udvozlettel , Judit

2017-11-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

Gondolj úgy a tested sejtjeire (bőrsejtek, porcsejtek), mint a téglákból felrakott házfalra. A kollagén a malter a téglák között. A hialuronsav pedig az a hatóanyag, amely megóvja a maltert a kiszáradástól és a repedezéstől. A hialuronsav a test vízmegtartó molekulája.

A kollagén egy természetes fehérje, amely biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. A bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, és összességében a testünk fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll. A kollagén összetart, erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. A kollagén egy szerkezeti protein, egy szilárdító „ragasztóanyag”. Erősíti, és táplálja a csontokat és porcokat.

A hialuronsav pedig kémiai szempontból nem egy sav, hanem a szervezetben egy természetesen - a bőrben, porcokban, ízületi folyadékokban, szívbillentyűben, szemben és az izomban - megtalálható antioxidáns hatású poliszacharid. A szövetekben hálószerűen összekapcsolja és tölti ki a sejtek közötti állományt, és fiatalon tartja a kollagén rostokat. Megtartja a vizet a kötőszövetben, a sejtek között. Ezáltal kipárnázza az idegeket, a csontok végeit, formát és alakot ad az emberi szemnek és bőrnek, és gátat képez a betegségek terjedése ellen. 

Egyszóval a kollagén és a hialuronsav olyanok, mint a kistestvérek, melyeket nagyon gyakran együtt is fogyasztanak a látványosabb eredmények érdekében. - sőt érdemes bevetni melléjük a C-vitamint is, így még nagyobb biohasznosulás érhető el.

Ha számodra nem kivitelezhető, hogy egyszerre alkalmazd a kiegészítőket, akkor kezdj kollagén kúrával, majd jöhet egy hialuronsav kúra. A C-vitamin fogyasztását viszont mindkettő mellé ajánlom!

Fontos!

  1. Mozogj! Számos betegség javítható, vagy akár vissza is fordítható, ha rendszeresen mozog az ember. Ilyen a porckopás és a csontritkulás is. A csont- és porcsejtek ugyanis diffuzióval táplálkoznak, ami a hígabbtól a töményebb felé való mozgást jelenti. Ezért a csontoknak és porcoknak a testmozgás egyben egy tápanyagfröccs is.

  2. Váltsunk lúgos étrendre, fogyasszunk teljes értékű élelmiszereket, ismerkedjünk meg a kölessel, hajdinával, quinoával, együnk több zöldséget, használjunk hidegen sajtolt olajokat, és minimalizáljuk a finomított szénhidrátok mennyiségét.

  3. Ne felejts el vizet inni. Ha kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást követünk és gondoskodunk a bőséges folyadékbevitelről, - ami a kollagén és hialuronsav kúra alatt, 20 kilogrammonként 1 liter vizet jelentene -, akkor sokkal rövidebb idő alatt látjuk az eredményt, gyakorlatilag már az első héten! - különösen a mozgásszerveken és a bőrön. Hialuronsav és víz, így működik a dolog.

  4. Ha étrend-kiegészítőket alkalmazunk, tartsuk be a kúraidőket, és azokat csak kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásunkhoz adagoljuk. 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita