Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Segítségedet szeretném kérni, kollagén kúrába kezdek, viszont a kollagén mellé mit javasolsz, mit szedjek? Segítségedet előre is köszönöm, Üdvözlettel; Judit

2019-04-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

A Kollagén Facelift® folyadékot  remekül kiegészíti a kollagén „kistestvére” a szerves hialuronsav. Ez a kollagénrostok között található kitöltő, vízmegtartó poliszaccharid volument ad a kötőszövetnek, és a kollagén rostokat is fiatalon tartja, a bőr-és a porcszövet extracelluláris mátrixában. Különlegessége, hogy saját tömegének 1000-szeresét képes megkötni vízben. Ha úgy gondolsz a tested sejtjeire, mint téglákra, akkor a kollagén a téglák közötti habarcs, a hialuronsav pedig az a hatóanyag, amely megóvja a habarcsot a kiszáradástól.  

Ha napi 2000 mg C-vitamint  is adagolsz melléjük, akkor nem csak a kollagén szintézisét segítheted elő, de ez a fontos antioxidáns önmagában is megtámogatja bőröd és csontjaid egészségét.

Új-zélandi szerves zöldkagylóval  is kiegészítheted a kúrádat, ha elsődlegesen a mozgás szervrendszered megtámogatása a fő cél. A benne található glükozaminoglikánoknak (GAG) köszönhetően ugyanis, hozzájárul a meglévő porcállomány védelméhez, támogatja az ízületi nedv mennyiségének termelését, és az esetleges sportsérülésekből adódó lábadozási időt is csökkenti.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita