Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Segítséged szeretném kérni fiam térdfájdalmára. 27 éves tűzoltó, volt már kivizsgáláson semmit nem találtak, mégis elég sokat fájnak a térdei. Valamilyen gyorsan ható, beépülő hatóanyagú szert tudnál ajánlani? Köszönöm: Andi

2020-08-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andi!

Amennyiben a térd egészségéről van szó a kiegészítő tápanyagok közül a legismertebb hatóanyag a hialuronsav, amiből orvosi injekciók is készülnek. A fermentált hialuronsav  gyulladáscsökkentő, porcképző és viszkozitást biztosító poliszacharid. Ezt érdemes kiegészíteni napi 2000mg Retard C-vitaminnal és zöldkagyló kivonattal. A C-vitamin mindkét tápanyag biohasznosulását fokozza, de önmagában is támogatja a csontozat, porcok és mozgásszervek egészségét. A zöldkagylóban található glükozaminoglikánok (GAGsegítik az új porc termelődését, egyúttal védik meglévő porcállományt, segítséget nyújthatnak  a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

Továbbá, nem kerülhetjük meg a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelét, valamint a rendszeres testmozgást (célzottan), ugyanis, a porcok diffúzióval táplálkoznak. A diffúzió folyamata leginkább egy szivattyú működéséhez hasonlítható. Ha nincs mozgás, akkor nem működik a szivattyú, vagyis a porcok nem jutnak tápanyaghoz, és így leépülnek. Térdfájdalmaknál tökéletes mozgásforma a szobabiciklizés.

Mielőbbi jobbulást kívánok a fiadnak.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita