Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Sajnos nagyon lassú az emésztésem, hiába csináltam végig jó néhány népszerű béltisztítást, semmi hatása, változatlanul hashajtókra szorulok, annak ellenére, hogy mozgok, iszom eleget, rostban gazdag ételt fogyasztok. Kérdésem: mit tudna nekem ajánlani, a mi hatékony lehet, és természetes? köszönöm a válaszát.

2017-12-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Amennyiben rendszeresen mozogsz, rostosan táplálkozol és bőséges mennyiségű folyadékot is fogyasztasz, és emésztésed ennek ellenére sem normalizálódik, azonnal fel kell keress egy belgyógyász szakorvost, hogy megtudd a pontos kiváltó okot.

A rendszeres hashajtózás ugyanis nem segít, sőt azzal éppen az ellenkezőjét éred el, aminek a vége hozzászokás lesz, és akkor valóban nem fogsz tudni hashajtó nélkül létezni. Mindez azért történik, mert a hashajtók a bélbolyhok számát és méretét is csökkentik. Ezzel pedig felszívódási problémákat, gyulladásokat és a bélflóra egyensúlyának vesztését idézzük elő.

Addig is fogyassz prebiotikus rostanyagokat, melyek a hasznos bélbaktériumokat kolonizálják, enyhítik az esetleges gyulladásokat, és amit bőséggel tartalmaz a Cotifibra bélradír, illetve azt egészítsd ki egy májtisztító Articsóka kivonattal,  ami a zsíremésztést is támogatja. Kúraidő: 120 nap.

A tünetek hátterében az izomcsoportok nem megfelelő mozgása, autoimmun betegség és hormonális egyensúlyvesztés is állhat, például nem megfelelő pajzsmirigy-működés.

Pontos diagnózis felállítása után, még célzottabban tudunk majd segíteni.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita