Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Sajnos nagyon kellemetlen napallergiával küzdök már hosszú ideje. Mindent kipróbáltam, talán az utóbbi években az 50 faktoros naptejek kicsit enyhítik a tüneteket. Az egész testemen szinte egybeolvadó kiütések vannak, ami elviselhetetlenül viszket és visszataszító látvány (pl. Görögországban nem engedtek ruhát próbálni! ). Sajnos pár éve a lányom is hasonló problémával küzd, pedig nem érzékeny fehér a bőrünk. Bizakodva böngészem az oldalukat és szeretném kérdezni, hogy a baktériumos, 50 faktoros napozó spray valamint a napozó kapszula megoldás lehetne-e problémánkra. Amennyiben javasolja a termékeket Ön szerint egy tengerparti nyaralás előtt mikor ajánlott elkezdeni a kapszula szedését? Válaszát nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Marcsi

2018-05-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Marcsi!

Mivel a napallergia kiváltó oka az UV, ami kora tavasztól – késő őszig irritálja a bőrt, a védekezést is ebben az időszakban kell megtennünk. Sajnos utazásaink alkalmával ez az UV mennyiség csak nő, így napallergiások számára szigorúan tilos a direkt napozás, és utcára lépésük előtt, már ½ órával be kell kenjék testüket, különösen arcukat, vállaikat, nyakukat és dekoltázsukat.

A választással tökéletesen egyet értek, hiszen Én magam is a SOLAR névre hallgató napozóvitamint  és az 50 faktoros baktériumos napozóspray-t szoktam ajánlani védekezésül, nagykarimájú kalappal, napszemüveggel és maximum 10 előtt, illetve 17 óra utáni negyed órás, direkt napfürdővel.  A napozás utáni, vagy pontosabban nappal érintkezett bőr utóápolása, annak hűsítése és nyugtatása is nagyon fontos, ezért ajánlom, legyen mindig kéznél 100%-os Aloe vera elsősegély gél, amit a teljes testen és arcon is alkalmazhatunk.

Belsőleg fogyasszunk még, napi 1000mg Retard C-vitamint, mert kevesen tudják, hogy a C-vitamin egy természetes antihisztamin, ami rendkívüli bőrregeneráló, immunrendszert szabályzó, illetve szabad gyök elleni képessége, ami hatékony kiegészítővé teszi napallergia esetén is. 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita