Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Sajnos állandó székrekedéssel küzdök legalább 1 éve. Ehhez az utóbbi hónapban puffadás is társult. Az állandó szorulás miatt nyilván a bélflóra sem volt egyensúlyban. Az utóbbi időben hasra is híztam, még a puffadás előtt. Pedig ez nem volt rám jellemző soha.Hónapok óta egészséges napi 4-5x eszem, tejtermék nincs, sokat iszom, gluténmentesen, sok zöldség stb.10 napja iszom a bélradírt, olvastam, hogy a rendeződés ideje alatt a puffadás természetes. Javasolsz-e valamit még a problémákra?Az is lehet, hogy nem ez a legjobb a problémáimra, hanem egy másik terméketek? Haskörfogat csökkentése (Puridren vagy Lipo) bélflórára valamit stb? köszönettel Márti

2017-02-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Márti!

Az első lépés mindig az orvos. Hiszen ki kell deríteni a makacs székrekedésed hátterében álló okokat. Ha van diagnózis, akkor az életmód megváltoztatása mellett, már dúsíthatjuk plusz tápanyagokkal az étrendet. Ilyen gyakori ok valóban az ételallergia, ezek közül is a laktóz és a glutén szokott gondot okozni. E mellett persze ott van a rohanó életmód, ami rendszertelenné teszi a táplálkozást, a stressz, ami lassítja az emésztést, a mozgásszegény életmód és a folyadékbevitel hiánya, melyek mind hozzájárulhatnak tüneteidhez. Örülök azonban annak, hogy ezek már javításra is kerültek.

Mivel a tápanyagok közül a rostok nagyon fontosak, ha székrekedésről és puffadásról beszélünk, a Cotifibra bélradír  tökéletes választás. Ugyanakkor, ha egy éven túliak a tüneteid egy hosszabb, 120 napos kúrára kell berendezkedned. Az emésztés és a bélflóra állapotának rendeződése meglehetősen időigényes folyamat, 10 nap elteltével épp hogy csak „megnyomtad a startgombot” – folytasd, kérlek a megkezdett kúrát. És igen a kúra elején a tünetek felerősödhetnek, ez természeti törvény, ami a vastagbél tisztításnak és bélflóra építésnek tudható be.

**************************************************************************
De ne felejtsd! Mi étrend-kiegészítőket forgalmazunk, és ahogy azt a név is mutatja, azokkal, kiegyensúlyozott vegyes étrendet kell kiegészíteni. Egy étrend-kiegészítő soha nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, a rendszeres testmozgást és a bőséges napi folyadékbevitelt. Ezek az alapok mind szükségesek ahhoz, hogy sikereket érj el. Továbbá arról sem feledkezhetünk meg, hogy a teljes EGÉSZség, szervesen összefügg szellemi, mentális egészségünkkel, melyet ugyanúgy kell tisztítanod, ápolnod, és kiegyensúlyoznod, mint a szervezeted!


Üdvözlettel; Rudolf Rita