Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!Sajnos 2 éve szinte havonta visszatérö hólyaghurutom van.E coli baktériumot állapított meg a tenyésztés.Több antibiotikum kurán túl vagyok már és nögyógyász is látott.57 éves vagyok.Ibs-beteg vagyok.Most 1 hónap után ismételten jelemtkezett a hólyaghurut jelenleg salofalkot szedek mert begyulladt a vastagbelem.A nögyógyász javaslatára elkezdtem szedni az urifart amitöl nagyon erós alhasi fájdalmam van.Antibiotikumot nem szeretnék szedni.Szeretném a segítségét kérni.Nagyon köszönöm.

2019-06-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ilona!

Igen a hólyagfertőzéses esetek hátterében, 90%-ban E.coli baktérium áll. Ez a baktérium kisebbségben él a bélflórádban a hasznos bélbaktériumokkal együtt. Megerősödni és galibát okozni akkor tud, ha a bélflóra egyensúlya felborul, és a hasznos bélbacik veszítenek 85% többségükből. Ez sajnos bélgyulladásos betegségeknél, stresszes embereknél és antibiotikumos kezelések hatására is megtörténik. Vannak olyan esetek is, amikor az antibiotikum kúra nem kerülhető meg, ezért mielőtt azt abbahagynád feltétlen konzultálj orvosoddal is.

Nagyon fontos, hogy Nálad az IBS kezelésével kell kezdeni, ehhez segítségképpen egy másik vendégünk IBS kapcsán felmerülő kérdésére adott válaszomat ajánlom figyelmedbe, kérlek, kattints ide érte. Az ott olvasható életmódi változtatások és étrend-kiegészítők egyértelműen támogatják az E.coli visszaszorítását és a hasznos bélbaktériumok kolonizálását.

Amivel ezt a kúrát még ki lehet egészíteni, az a szerves tőzegáfonya koncentrátum, ami a hólyag és az egész húgyúti rendszer egészségért felelős. Illetve itt van még egy természetes mikrobaölő kivonat, ami Fitotree névre hallgat.

Összességében, ha meg akarunk szabadulni az E-colitól - mely nagyon makacs patogén -, egyszerre kell életmódi változtatásokat eszközölni, és több célzott kiegészítőt is bevetni.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita