Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Rossz emésztés, tunya epe- és máj működés, ebből eredő szorulás, puffadás, rossz közérzet a férjem problémája. Rosszul is néz ki szegény, vizesedik és még köszvényt is megállapítottak nála. Az ő számára, illetve hát helyette keresek valami természetes megoldást, mert ő biztosan nem fog (tipikus férfi). Kivizsgálták, és annyira nem súlyos a helyzete, hogy műtét vagy nagy gyógyszeres kezelések kellenének, viszont így sem jó. Sem ő, sem én nem értjük mi történik vele, de szörnyű érzés látni, hogy mi lett az én szép férjemből, a szemem előtt romlik le. Nagyon kellene valami, ami segít megállítani ezt a folyamatot. Tulajdonképpen mi történik ilyenkor a testében, ekkora gondot képes okozni ha vacakol az epe? Köszönöm, Zsigmondi Mária

2015-09-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mária!

A máj-eperendszer vezérli a zsíremésztést, és ha kevés epe termelődik, a zsírlebontás megreked. Tipikus ismertetőjelek a fájdalmas puffadás, émelygés, rosszullét és teltségérzés. A folyamat különösen alattomos, mivel az első tünetek nem feltűnőek, miközben a káros zsír lerakódik a vérben, az erekben, és a szövetekben. (Ez az első lépés az érelmeszesedéshez is, amely a szívet is igen megterheli).

Milyen gyógynövénnyel, természetes táplálék-kiegészítőkkel segíthetsz? A legnagyobb klasszikus az articsóka, a hatásossághoz azonban kevés, ha feldobod vele a konyhakerted és az ételeidet – valódi eredményt egy igazán jó kivonattól, annak is a rendszeres, kitartó használatától várhatsz.

mikronizalt-articsoka.jpgEnnek jegyében a legkiválóbb választásnak az ErbaVita Mikronizált Articsókát tartom! Extra, standardizált mennyiségben megtalálod benne a növény fő hatóanyagát, a cinarin-t. Miért felel ez a hatóanyag? Ez az, ami méregteleníti, támogatja a máj és az epe működését, miközben lényegesen javítja az emésztést, megszünteti a puffadást, émelygést, csökkenti a koleszterinszintet, sőt, még a köszvény tüneteit is enyhíti.

Az articsóka készítmények között válogatva mindig a hatóanyag tartalom a fontos! (Érdemes a klorogénsav mennyiséget vizsgálni, mert annak észtere a hatásért felelős cinarin). Az ErbaVita Mikronizált Articsóka minden tablettájában standardizált, tehát garantáltan 2,5 % a klorogénsav, ami 28,5 mg állandó hatóanyagot jelent. Mit jelent az, hogy mikronizált? Azt, hogy kiváló a felszívódása és a biohasznosulása a szervezetben. Olyan technológiával készült, ami 95% fitovegyületet eredményez, s a segédanyagokra csak 5 %-ban van benne szükség (más termékekben ez a szám bizony meghaladja a 35 %-ot is).

Ezek az „apróságok” fontos különbségek termék és termék közt. Valójában ezek nem csak számok és adatok, hanem olyan előnyök, amelyek segítenek a szervezetnek kihozni magából az öngyógyító képessége maximumát. Üdvözlettel; Rudolf Rita