Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita Rendeltem lapos has 60 napos kúrát folytonos puffadásom teltségérzet, emésztési gondok miatt, érdemes valamivel kiegészíteni még a kúrát? tünetként jelen van még enyhe máj megnagyobbodás erre hepaplust néztem ki.. Üdv Bálint

2018-11-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Bálint!

Igen, szinte kivétel nélkül mindig ajánlok májtámogató diétát és kivonatokat is azok részére, akik régóta fennálló, vagy folyamatos puffadással, teltségérzettel keresnek meg. A visszajelzések is igazolják ennek okát, hiszen a májnak is óriási szerepe van - a bélflóra egyensúly mellett -, a tünet legyűrésben.

Éppen ezért a Lipo+ ivókúrádhoz  kiváló választás a Hepaplus articsóka kivonata  . Nagyon hasznos, ha ez idő alatt  kerüljük a zsíros, fűszeres ételeket, és redukáljuk a finomított szénhidrátok fogyasztását, ami a fehér lisztben és fehér cukorban gazdag élelmiszerek csökkentését kéri. Együnk naponta 5-6 alkalommal, de egyszerre csak kis adagokat, ez az egész emésztőrendszerre jó hatással van, de különösen a májat kíméli. A tisztító kúra ideje alatt igyunk többet, 20 kilogrammonként 1 liter víz lenne az ideális.

Növelni kell azonban a rostbevitelt! Kezd a reggelt psylliummal és ismerkedj meg a kölessel, hajdinával, quinoával  … Az étkezések előtt (vagy közben) fogyassz egy mokkáskanálnyi máriatövis olajat!

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita