Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Rendeltem Chilli gélt. Tegnapelőtt használtam először.Megvettem hozzá a kesztyűt és a testtekercselő fóliát is és az előírtak szerint jártam el. A combomtól a csípőmig alkalmaztam.Miután bekentem és feltettem a fóliát a combomat elkezdte égetni a krém,de csak a combomat.Fájdalmat éreztem akkor is ha hozzáértem a lábamhoz,akkor is ha nem. . Negyed óráig bírtam és aztán leszedtem a fóliát,vízzel próbáltam csillapítani az égő érzést. Másnap megismételtem,kevesebb géllel illetve a fóliát is "lazán" tettem fel.Sajnos újra jelentkezett a fájdalom,de megint csak a combomban, próbáltam erőltetni,hogy nem veszem le a fóliát de nem bírtam. Felkenés után kb negyven perccel már nem fájt de a fóliát már levettem megint csak negyed óra után. A hasamon és csípőmön rajta maradt a fólia-tudtam is benne aludni. Nem értem,hogy mitől van a fájdalom,nincs seb a lábamon. Tudnál valami tanácsot adni? Elég problémás terület a combom, 2 tubus gélt is rendeltem és szeretném használni és hozzátenném, hogy nem a terméket akarom becsmérelni,csak megoldást szeretnék. Előre is köszönöm: Krisztina

2018-01-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina!

Bőrünk érzékenysége egyénenként, de még testtájakként is eltér. A kapszaicin egy igen aktív thermo hatású anyag a bőrön, ezért is tud hatást kifejteni. És bizony a bőrünk telis tele van különböző idegvégződéssel. Nagy valószínűséggel a te ingerküszöböd a combodnál kisebb, főleg hő érzékelésre. Azt is el tudom képzelni, hogy a múltadban érte valamilyen hőhatással kapcsolatos trauma a combodat, akár túlzottan leégett egyszer a napon és most tudat alatt az idegrendszered ilyen hirtelen hőhatásra ilyen szélsőségesen reagál.

Azt javaslom, hogy egyelőre hagyd el a masszírozó kesztyűs elő kezelést, hiszen ezzel azt támogatod, hogy mélyebb rétegekbe jusson a hatóanyag. És egyelőre pár napig a testtekercselő fóliát is nélkülözd, csak önmagában használd a Chilli Gélt. Ezzel szép lassan hozzászoktatod a bőröd érzőidegeit, hogy nincs itt baj. Aztán szép lassan, amikor már csak kellemes melegnek érzed a Chilli Gélt (mert lesz ilyen) akkor kezd el újra visszaépíteni a testtekercselést, majd idővel turbózhatod a kezelést a kesztyűs előkészítéssel is.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita