Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Rendben akkor ezeket hagyom:) Még egy eszembe jutott hogy a ferzymtől mostanában ég a gyomrom az miért lehet? Reggel éhgyomorra szoktam szedni. Köszönettel:Krisz

2019-09-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisz!

Ezt hívják őszi gyomorégésnek. A gasztroenterológusok is megfigyelték, hogy ősszel sokkal többen jelennek meg a rendelőkben gyomorégéses, refluxos tünetekkel. Az „átmeneti reflux” jelenség pontos okát nem tudják, csak feltételezik, hogy ősszel elkezdünk nehezebbeket enni, kevesebbet mozogni, és több nyomással is szembekerülhetnek az emberek, mint iskolakezdés, év végéhez közeledő fokozottabb munkatempó, napos órák számának csökkenése… stb.

A megoldás mindig az étrend és életmód felülvizsgálata, a bélflóra táplálása – amihez a Ferzym® szinbiotikum tökéletes -, a máj tehermentesítése, illetve a különböző gyomor és bélbetegségek biztos kizárása.

Gyors megoldás ilyenkor, ha 5 napig köleskását fogyasztasz (negyed kilót kell megfőzni és 5 részletben megenni), salátával, párolt zöldségekkel, és több folyadékot iszol. Mindenképp mozgasd át a tested, és étrendedhez adj pre- és probiotikumokat, Omega zsírsavakat is.

Szép hétvégét,
Somogyi Rita