Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Refluxra és erős gyomorègèsre elkezdtem inni a papaja koncentrátumot, mivel a gyógyszerekre vagy allergiás tüneteim lettek, vagy nem használtak. A koncentrátumból reggel és este ittam 15-15 milit. Inzulin rezisztens vagyok és reggel veszem be a cukorgyogyszert is. Az első üveg most fogyott el a gyomorégésem megszünt a közérzemet nagyon jó lett viszont mind a két lábszáramon piros nem viszkető bőr alatti kiütéseim lettek. Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e, hogy a koncentrátumtól vagy mivel szinte együtt veszem be a cukorgyógyszerrel kaptam a kiütéseim vagy egy harmadik oka van? A papaját nem szeretném abbahagyni, mert nagyon örülök, hogy a tüneteim elmúltak. Válaszát előre is köszönöm! Betti

2021-05-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Betti!

Igen, meglepő a tapasztalatod, ilyen visszajelzésünk még nem érkezett a fermentált papaya koncentrátummal  kapcsolatban. Ugyanakkor, sajnos még egy ilyen természetes kiegészítőnél sem zárhatjuk ki az egyéni érzékenységet.

Arra kérlek, hogy először is, mindenképpen a gyógyszertől elkülönítve fogyaszd a papaya koncentrátumot. Ha ez nem vezet célra, akkor néhány napig függeszd fel a fogyasztását, és figyeld tested jelzéseit. Így egyértelműen kiderül, hogy valóban a koncentrátum okozza-e a problémát.

Amit addig is megtehetsz, hogy az életmódon is próbálsz alakítani, ehhez a kiemelésre kattintva találsz segítséget.

Mindenképpen várom visszajelzésedet!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita