Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!Èrdeklődni szeretnèk hogy a kötènyhas kúra alatt szabad-e súlycsökkentő termèkeket fogyasztani? Első körben a Greente sprayre gondoltam.Panangin tablettàt szedek napi egyet orvosi javaslatra ès cukormentes diètàn vagyok,a fogyàst szeretnèm megtàmogatni.Pajzsmirigyem göbös,tèrdízületi artrózisom van,Baker cisztàm,petefèszek cisztàim is vannak ès lehetsèges hogy inzulinrezisztencia is kialakulóban.37 èves vagyok ès 87 kg.Örülnèk ha sikerülne 15-20 kg súlyfeleslegtől megszabadulni.Előre is köszönöm szèpen a segítsèged! Rita

2020-12-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita!

A leírt panaszaid alapján úgy látom, hogy igen összetett problémával állunk szemben. A pajzsmirigy göbök, az artrózis, a Baker- ciszta és petefészek ciszták hátterében belső  gyulladások és hormonális kiegyensúlyozatlanság áll. Ezek a panaszok bizony egymással is összefüggést mutatnak, és kiváltó okként a helytelen életmódot és az állandósult stresszt jelölhetjük meg.  

Vagyis, az életmódon mindenképpen változtatni kell. Ennek nagyszerű alapja a cukormentes diéta. Nem tudom, hogy ezt szakember állította-e össze számodra, ha esetleg nem,  én javasolnám, hogy keress fel egy dietetikust, aki személyre szabott étrendet tud összeállítani, figyelembe véve jelenlegi panaszaidat.

Fontos, a cukor elhagyása mellett a bevitt szénhidrát csökkentése, ez általánosságban 180-200 gramm, de inzulinrezisztencia esetén alapvetően 160 grammos diétát szoktak megjelölni, sőt, még ennél is kevesebb lehet az optimális ch bevitel. Nem kerülhetjük meg a rendszeres testmozgást és a stressz ellensúlyozását.  

A „kötényhas kúra” éppen a gyulladások csökkentését, és a szervezet megbomlott egyensúlyának a helyreállítását célozza meg. Mindez önmagában is hozzájárulhat a fogyás beindításához. E mellett még bevetheted a Greente spray -t, amit azért látok hasznos kiegészítőnek, mert támogatja a vércukor egyensúlyt, és ha felmerül az inzulinrezisztencia gyanú, alapkiegészítőként számíthatunk rá.

Érdemes 120 napos kúraidőre berendezkedni, amelyet egy hónap szünet után, meg is lehet ismételni, ha szükséges. Megköszönöm, ha jelentkezel kúrád után, és akkor át tudjuk beszélni azt is, hogy mi legyen a következő lépés.

Sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita