Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Èrdeklődnék mielőtt rendelnek, hogy a következő problemaim melllett szedhetem -e a Diurerbe tablettat? Pajzsmirigy alulműködésemre Letroxot, verszegenysegemre Maltofer fortét,az asztmámra pedig Montelukast és Lendint szedek. A vizeshízás minden tünetét produkálja a szervezetem eddig minden probalkozasom hatastalannak bizonyult. Várom tanacsodat a tablettát illetöen. Köszönettel :Annamari

2018-01-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Holler-Petre Annamari!

Azt asztma miatt az étrend-kiegészítő alkalmazása előtt ki kell kérned szakorvosod véleményét, kérlek, mutasd meg neki az összetevők listáját.

Arra azonban fel kell hívnom a figyelmed, hogy pajzsmirigy alulműködés okozta súlyfelesleg esetén az egyensúly visszaszerzése összetett feladat, ahol az azonnali életmódváltás az első lépés. Ne fogyassz glutén tartalmú élelmiszereket, csakúgy, mint koffeint, alkoholt és egyéb serkentőket, mint a nikotin. Ezeket egész egyszerűen le kell tenni, vagyis zéró tolerancia.

A sav-lúg egyensúly helyreállítása a javulásunk kulcsa, óriási szerepet kap a rendszeres testmozgás, a folyadékbevitel növelése és természetesen a diéta, ami ebben az esetben magas rostanyag tartalmú, ásványi anyagokban gazdag, és könnyen emészthető étrendet jelent. Ismerkedj meg a kölessel, a hajdinával, a barna rizzsel, a quinoával, az amaranttal, fogyassz több nyers és friss zöldséget, hidegen sajtolt olajokat, mint amilyen a szőlőmag olaj, a lenmagolaj, a kendermag olaj vagy éppen a mandula olaj

Ennél a betegségnél javasolt az étrendet kiegészíteni szerves szelénnel, D3-vitaminnal, és szerves cinkkel, mely tápanyagok nem csak a pajzsmirigy egészségéhez nélkülözhetetlenek, de súlyfelesleged leküzdéséhez is. Továbbá gyógyszeres kezelésed mellett nagy hasznát veszed az olyan adaptogén gyógynövényeknek is, melyek a Stress Control® kivonatban is találhatók. Ezek az adaptogén kivonatok kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre. Ha túlműködnek visszahúzzák, ha alulműködnek serkentik azokat. De van itt még egy nagyon fontos dolog, ami miatt ezt javaslom. A pajzsmirigybetegségek kiváltó okai között szerepel a krónikus stressz. A betegség arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza az érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat. Az adaptogén kivonatok segítik a stresszhez való alkalmazkodást.  

Egyszóval Neked is változtatnod kell! Nincs gyógyszer, ami meggyógyít, ha Te nem teszed oda magad. Fentieknek pedig egyszerre kell megtörténnie a javulás érdekében.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita