Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita. Propolisz cseppel kapcsolatban szeretnék kérdezni. 4 éves kislányomnak kezdtem el adni, mert nagyon sokat beteg. A tájékoztatoban az áll, hogy napi 3x20 csepp. Egy 4 évesnek is ennyi a napi adagja? És így mennyi ideig elég egy üveg? Mert így szűk egy hét alatt elfogyott. A másik kérdésem azaz lenne, hogy nyombélfekélyre milyen termékeket javasol? Válaszát köszönöm.

2018-11-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Renáta!

Az alkoholmentes propolisz cseppet, ha 3-5 éves kor közötti gyermekeknek adjuk, akkor a felnőtt napi adagot harmadolnunk szükséges. Ez megelőzés esetén 3*6 cseppet jelent, míg akut fertőzésnél 3*10-12 cseppet tesz ki. Ilyen adagolás mellett kb. 10-15 napra elég egy üveg.

A nyombélfekély kezelése több lépésben történik. Mivel a fekély kialakulásának hátterében gyakran stressz és szorongás áll, fontos a szervezet ún. stressz-mentesítése”. Ehhez hasznos társ a rendszeres testmozgás, a meditáció, és külső segítségként a Stress®Control kapszula, ami adaptogén gyógynövényekkel segíti testünk alkalmazkodását a stresszhez, és javítja gyógyulási esélyeinket.

A nyombélfekély kezelésében nem érhetünk el sikereket a táplálkozási szokásaink megváltoztatása nélkül. Ebben az esetben különösen igaz a naponta 5-ször, kis adagokat fogyasszunk elv. Az egyszerre elfogyasztott ételmennyiség soha ne legyen nagyobb, mint az ökölbe szorított kézfejünk. A nehéz, zsíros, fűszeres ételek, az alkohol, a szénsavas üdítőitalok kerülendőek. Helyette kerüljön hangsúly az olyan rostban gazdag tápanyagokra, mint a psyllium, a quinoa, a köles, a bulgur  vagy a hajdina  .

Hangsúlyt kell fektetni a bélflóra támogatására is, melyhez egy szinbiotikumot, a Ferzym®Bélflóra ampullát  ajánlom figyelmedbe, mert 7 milliárd élő probiotikumot tartalmaz, prebiotikummal és egy olyan szabadalmat, ami garantálja, hogy ezen tápanyagok el is jutnak a célállomásig, hogy ott kifejtsék sokoldalú hatékonyságukat .

A nyombélfekélynél a gyomorfekélyhez hasonlóan az elvékonyodott, megsérült nyálkahártyát a gyomorsav marja, és ez okozza a fájdalmat. A gyomorsav mennyiségének csökkentésével a kellemetlen tünetek is csökkenhetnek. A gyomor túlzott savtermelésének visszafogására a Fermentált Papaya koncentrátum®  és a DigestivAid®No Acid tabletta   alkalmazása javasolt.

Arról azonban kérlek, ne felejtkezz el, hogy a gyógyulás érdekében mindenképpen szükséges együttműködni kezelőorvosoddal.

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita