Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Pár napja szedem a zöldkávébab tablettát és a szerves krómot. Azóta feltűnően sokszor fáj a fejem, igen erősen. Tabletták mellékhatása lehet ez? Vizet nagyon sokat iszom, a 2,5-3 liter simán megvan. Króm tablettából, ha 2x1-et veszek be, akkor ezek szerint naponta 400 mikrogramm krómot viszek be a szervezetembe, nem lesz sok az? A krómot egyébként az állandó édesség utáni vágyam miatt kezdtem szedni, egyébként nem vagyok cukorbeteg. Sok helyen azt olvasni, hogy az ajánlott napi érték 100-200 mikrogramm. Köszönöm válaszodat előre is! Anna

2019-05-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anna!

A napi krómbevitel egészen 600mcg-ig emelhető, de a legújabb kutatások szerint indokolt esetben, mint a jelentős túlsúly, vagy cukorbetegség, akár 1000 mcg-ig is növelhetjük a napi adagot, így nem kell tartanod a napi 400 mcg krómtól.

A fejfájást pedig nem gondolom, hogy a szerves zöldkávé és a szerves króm fogyasztása okozza, valószínűbbnek tartom, hogy ezért inkább az elmúlt napokra jellemző időjárás változás illetve fronthatás okolható. Hogy minél hamarabb elmúljon a fejfájás, oldj fel egy lapos teáskanál himalája sót egy pohár vízben, önts mellé egy ujjnyi citromlevet, és ezt idd meg. 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita