Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, pár éve az arcomon(az áll két oldalánál) ekcéma szerű száraz bőrfolt jelent meg. Ez korábban viszketett, ami már elmúlt, viszont a száraz felület továbbra is megmaradt, és kezd lehúzódni a nyakamra. Ezen felül az egész arcom rendkívül száraz, hámló, vízhiányos. Bármilyen krém haszontalan sajna, többet próbáltam már. Schüssler- sót használok belülről (Silicea, Calcium-fluoratum), C és D-vitamint, de igazából ezek sem oldották meg a problémát. Szeretnék érdeklődni, van-e valami javaslatod a tüneteim enyhítésére. Köszönettel M

2017-02-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves M!

Sajnálom, de azt kell, írjam, hogy mindenek előtt a tünetek okát kell megkeresni, amihez pedig szakorvosra van szükség, hiszen diagnózist csak orvos állíthat fel. A szervezet munkáját segítő természetes tápanyagok csak ennek függvényében javasolhatók – nyilvánvalóan akkor is csupán kiegészítésként, s nem a felírt gyógyszerek helyettesítőjeként.

Addig is 27 éves tapasztalatainkat tudom csak általánosan leírni. Belsőleg nagyon sokat segítenek hasonló bőrgondokon az Omega3 zsírsavak étrendi kiegészítése, és a máj méregtelenítése. Külsőleg minden vegyi anyagot dobjunk a kukába. Arctisztításhoz lúgmentes szappant használjuk, arckrém helyett pedig hidegen sajtolt olajokat natur Aloe géllel. Vegyünk 1 mogyorónyi gélt a tenyerünkbe és adjunk hozzá fel annyi mennyiségű szőlőmag olajat, vagy mandula olajat.

Üdvözlettel;
Rudolf Rita