Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Pajzsmirigy gyulladásom volt hónapokkal ezelőtt. Majd egy rutin vérvétel alkalmával kiderült, hogy túlműködik a pajzsmirigyem. Ezzel egyidőben találtak petefészek cisztát. Jelenleg szedem a pajzsmirigy gyógyszert, de szeretném az okot kideríteni. Az emésztésem is nagyon megváltozott, fokozott gázképződés, időnként hasmenés....stb. Elkezdtem gluténmentesen táplálkozni , szedek lizint, c vitamint, D3, szelént, cinket. A legutóbbi vérvételemnél a májenzim értékek magasabbak voltak és hemoglobin picit alacsony, transferrin alacsony. Most találkoztam a máriatövis kolinnal terméketekkel és azt szeretném kérdezni, hogy ezt szedhetem-e? Az orvosom semmit nem mond, csak, hogy szedjem a pajzsmirigy gyógyszert és ha nem javul akkor pajzsmirigy eltávolítás. Én nem akarom ezt, de kezdek teljesen elveszni az információ áradatban és a hogy én keresgélek gyógymódot magamnak. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszodat! Emese

2019-08-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Emese!

Sajnos a pajzsmirigy rendellenességek mindig hatással vannak az emésztésre, a májra és képesek cisztákat is előidézni. Persze a folyamat fordítva is elindulhatott, kiegyensúlyozatlan vércukorszinttel, krónikus stresszel (a legfőbb kiváltó ok!), melyhez helytelen táplálkozási és életvezetési szokások is vezethettek. Ahhoz, hogy kiderítsd a kiváltó okot, ezeket is felül kell vizsgálni.

Pont ezért, hogy újra visszaszerezd tested felett az irányítást első körben az életmódbeli változtatásokat kell megtenni, és ez persze kiegészülhet célzott tápanyagokkal is.

A jó hír az, hogy már elindultál az úton, a gluténmentes táplálkozással. A napi szénhidrátbevitelt csökkentsd 180-200 gramm közé, növeld a rostbevitelt, igyál bőségesen, fogyassz több friss élelmiszert! Csökkentsd a stresszt, sajátíts el valamilyen hatékony stresszkezelési technikát, olvass, kirándulj, és mozogj rendszeresen, hiszen a testmozgás kiválóan ellensúlyozza a minket érő napi stresszt. Érdemes megismerkedned az adaptogén gyógynövényekkel is, hiszen azok segítik a szervezet stresszhez való alkalmazkodását és jó hatással vannak a belső elválasztású mirigyeink egészségére is.

Az általad fogyasztott D3-vitamin, szerves szelén és szerves cink  pedig a pajzsmirigy legfőbb támogatói, és még a ciszta ellen is felveszik a kesztyűt. A hemoglobin szintet gyorsan rendezi a világszabadalommal védett szerves vas kapszula. Természetes hormonrendező tulajdonsága van a gamma-linolénsavnak, amit bőségesen találunk meg a ligetszépe kivonatban. 

Erre a kiemelésre kattintva pedig további kiegészítőkről, és teendőkről is olvashatsz pajzsmirigy túlműködés esetén.

A máj egészségének támogatásához kiváló kiegészítő a kolinnal dúsított szerves máriatövis kivonat , ezt kérlek egészítsd ki articsóka kivonattal  és szimbiotikummmal is, hogy a szélsőséges emésztési zavarok is csökkenjenek.

Rendezkedj be egy 120 napos kúrára. Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita