Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ! Olyan problémával szeretnék hozzád fordulni , hogy elég sűrűn kell a vizeletemet ürítenem 1 , nagyon maximum 2 óra , és elég sok folyadékot is fogyasztok , olyan mintha a szervezetemeben nem akarna megmaradni a folyadék , próbáltam több sót bevinni , mert azt javasolták hogy valószínű sóhiányom van , de nem sokat javult a helyzetem a több só bevitelétől , vérvétel alapján a veséim jól működnek , nem tudom mi az oka ennek a jelenségnek , mit tudnál rá javasolni ? Válaszodat köszönöm! Tibor

2019-09-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tibor!

Átlagosan 24 óra alatt 6-7 vizelés tekinthető normálisnak, azonban akkor sem kell aggódnunk, ha ennél picit többször, vagy picit kevesebbszer látogatjuk meg a mosdót a nap folyamán, hiszen azt befolyásolja testsúlyunk, életkorunk, életmódunk, étrendünk és aktivitásunk is. Pontosítani ezekkel a paraméterekkel a folyadékfogyasztást, ellenőriztetned kell vércukorszinted, és urológus szakorvost is felkereshetsz, különösen akkor, ha mindez egy teljesen új jelenség, hiszen a laborvizsgálatok még csak azt igazolták, hogy a veseműködéseddel nincs gond.

A megelőzésre azonban már a kivizsgálások alatt is fontos hangsúlyt fektetnünk. Gondoskodj prosztatád egészségéről Fűrészpálma kivonattal, sóháztartásod helyreállításához pedig a himalája sót javasolom.  Tarthatsz belőle ivókúrát is, a következőek szerint: oldj fel 1 kg Himalája őssót 3-3,5 liter vízben – ezzel 26 %-os steril oldatot kapsz. Az alapoldatodból mindig csak egy teáskanálnyit tégy 2 dl tiszta vízhez. Idd meg minden reggel ébredés után éhgyomorra. A minimumkúra 40, a maximumkúra 120 nap.

Jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita