Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Olyan problémám van, hogy az arcom két oldalán egy nagyobb háromszög alakban, erősen pigmentálódott a bőröm, napsütés miatt. Nyáron bebarnul, télen begyullad, piros és feszül Minden irritálja, hideg, vegyszer, por,mosakodás. Nemcsak, hogy kellemetlen, de nagyon zavaró is. Folyamatosan használom az 50-es fényvédőt. Sok krémet kipróbáltam, de nem segített. Régebben hasonló irritációra csak a kecsketejes szappan vált be. Szeretném megkérdezni, hogy tudnál-e ajánlani olyan terméket ami segíthetne.A Najel lúgmentes szappanról is jókat olvastam. Nagyon szépen köszönöm.

2020-01-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Azt javaslom, hogy a szintetikus tisztálkodószereket mindenképpen mellőzd, és próbáld ki a lúgmentes, 2000 éve változatlan technikával készülő szíriai színszappant, ami bőrgyulladások, bőrirritációk esetén kifejezetten ajánlott.

Ismerkedj meg a 100 %-os, adalékanyagmentes marokkói argánolajjal. Az UV sugárzás okozta bőrkárosodások természetes regenerálója, halványítja a napégés okozta bőrelváltozásokat. Használd felváltva a moringcé, mindenmentes anti-aging krémmel, ami véd az UV sugárzástól és halványítja a bőrpírt is.

A napsugarak ellen ne csak kívülről, hanem belülről is védekezz! A beta-Solar® napozóvitamin fokozza a UV-sugarak elleni védelmet, antioxidánsai és vitaminjai pedig szépítek a bőrt.

Továbbá arról sem szabad elfelejtkezni, hogy bár több kiváltó oka is lehet a pigmenetfoltok megjelenésének a bőrünkön, leggyakrabban azt hormonális kiegyensúlyozatlanság - főként magas ösztrogén és progeszteron szint-, illetve májtelítettség okozza. Érdemes endokrinológushoz és belgyógyászatra is bejelentkezni, mert ha felderítjük a kiváltó okot, akkor célzottabb eszközökkel, pontosabban tápanyagokkal leszünk képesek dolgozni ellene.

A természetgyógyászat ilyenkor visszanyúl az alapokhoz, a méregtelenítéshez-lúgosításhoz, amihez kiváló választás a Puridren® koncentrátum. A máj működésedet a szerves máriatövis kivonattal tudod megtámogatni, míg a Ligetszépe olaj kapszula segít a hormonrendszer kiegyensúlyozásában.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita