Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Olyan kérdésem lenne, hogy 35évesen súlyos, illetve helyenként teljes porchiányt diagnosztizáltak a bal térdemben. Két hete volt műtétem.Azóta sok helyen hallottam a kollagént, hogy az segíthet. De azt is olvastam hogy porcra csak a kettes típusú kollagén jó, amit csirkéből nyernek. Nálatok csak a Gambe termékeket láttam, amiben van kollagén. Kérdésem, hogy nekem bármelyikszintfelmérés jó lehet e, abbande milyem típusú kollagén van, illetve van e még valaminem ami segithet a porcok regenerálásában, gyogyulásban ?. (Jelenleg I-es kollagént, glükozamint szedek és jövő héttől porcépitő injekció kúrát kapok ) köszönöm. Emese

2019-06-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Emese!

Valójában kollagénből a szervezetben 5 nagy típust különböztetünk meg, és ezek a következők:

I. típusú kollagén: bőr, csontok, inak, szalagok

II. típusú kollagén: porc és a szem szerkezete

III. típusú kollagén: máj, tüdő, artériák

IV. típusú kollagén: vese és a belső szervek

V. típusú kollagén: méhlepény, haj szerkezete

Láthatóan az I. típusú kollagén nem a porcokat táplálja, mint ahogy az sem igaz, hogy a II. típusú kollagént csirkéből nyerik ki.

A kollagén felszívódásához elsősorban egy jó technológia kell! Ugyanis a kollagén nagy molekulaszerkezetű fehérje, amit a sejtek számára beépíthető tömegűvé kell tenni. Ezt egy enzimes eljárással oldották meg a Facelift® Kollagén folyadékban, és előállítottak egy olyan kollagén mátrixot, ami képes mind az öt típusú kollagén szintetizálásra, különösen akkor, ha ezt még napi 2000mg Retard C-vitaminnal  is megtámogatod. A C-vitamin egyébként önmagában is hatást gyakorol a porcok egészségére!

(a Gambe Slim®  képest kétszer nagyobb dózisban tartalmaz kollagént a napi adagban)

Két kiegészítő jöhet még szóba, amit fogyaszthatsz egy időben is, a kollagénnel és C-vitaminnal. Az egyik tápanyag a kollagén kistestvére” a hialuronsav, amiből orvosi injekciók is készülnek, kifejezetten térdkopások kezelésre. Hialuronsavból is sokfélét lehet kapni, de a fermentált hialuronsav kb. 10x jobban hasznosul, mint a többiek. További előnyökről is olvashatsz, ami mellette szól, ha a kiemelésre kattintasz.

A másik kiegészítő, az adalékanyag-mentes zöldkagyló koncentrátum, amiben glükozaminoglikánok (GAGsegítik az új porc termelődését, egyúttal védik a meglévő porcállományt, segítséget nyújthatnak  a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

Természetesen arról is tudnod kell, hogy porckopásos panaszok esetén különösen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, valamint a rendszeres testmozgás, ugyanis, a porcok diffúzióval táplálkoznak. A diffúzió folyamata leginkább egy szivattyú működéséhez hasonlítható. Ha nincs mozgás, akkor nem működik a szivattyú, vagyis a porcok nem jutnak tápanyaghoz, és így könnyedén leépülnek. Térdfájdalmaknál tökéletes mozgásforma a szobabiciklizés.

Rendezkedj be egy 120 napos kúrára, melyhez sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita