Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Olvasgattam Hepaplus készítményről. Azt szeretném kérdezni,hogy nekem is elég nagy a "pocakom". Nem iszom,nem dohányzom. Igaz szeretek enni.:-) Ez a készítmény szedhető-e? Ahogy olvastam ez jó lenne. Köszönettel: János

2019-08-13
Somogyi Rita válasza:

Kedves János!

A májra (és ezzel az emésztőrendszeri panaszokra, hasi elhízásra és pocakosodásra) sajnos a túlzott napi szénhidrátfelvétel van a legnagyobb hatással. Ma már 10-12 éves gyermekeknél is diagnosztizálnak májzsírosodást a finomított szénhidrátok és cukros üdítők, illetve a mozgásszegény életmódnak köszönhetően.

Egyébként munkám során azt is tapasztalom, hogy sokszor maga a táplálkozás hogyanja is komoly ok. A rendszertelen étkezések, a rágás hiánya, az alacsony folyadékfogyasztás, mind – mind hozzájárulnak ezen panaszok fenntartásához.

A pocak, vagy sörhas (akkor is így hívják, ha az ember nem fogyaszt alkoholt) egy figyelmeztető jele annak, hogy a máj nem tudja maximálisan ellátni feladatát. Ezért a Hepaplus articsóka kivonat kiváló választás ilyen esetekben, amibe legalább 120 napos kúra keretében vágj bele.  

DE!

A májad kímélendő és a pocakot lapítandó okból kifolyólag, kezdj el szépen lassan ráállni a naponta többször keveset elvű étkezésre. Lehetőleg napi ötször egyél, de egyszerre nem többet, mint a két ökölbe szorított kézfejed. Figyelj arra is oda, hogy az elfogyasztott élelmeket alaposan megrágd lenyelés előtt, hiszen az emésztés a szájban kezdődik. Kezd el fokozatosan csökkenteni a felesleges szénhidrátokat, és növelni a napi rostfelvételt. Fogyassz Omega zsírsavakban gazdag hidegen sajtolt olajokat, mint amilyen a kendermagolaj

Ha ezeket a reformokat elkezded a Hepaplus kúra alatt, már az első 2 hét alatt is megtapasztalhatod a javulást.

Nem a sanyargatás a lényeg, hanem a mértékletesség!
Sok sikert kívánok a kúrádhoz;
Somogyi Rita