Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Okozhat a Puridren migrénes rohamot? Egy napot használtam,másnap migrénes rohamom lett. Most újra elkezdem,hogy kiderüljön,tőle volt-e. Illetve az érdekelne,hogy méregtelenítés alatt van-e olyan étel,amelynek a fogyasztása nem javasolt? Például tej? Köszönöm! Anita

2017-02-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anita!

Biztos vagyok benne, hogy a migrénes rohamot nem a Puridren® főzet okozta. Egyrészt, mert egyik összetevőjét sem jellemzi ilyen mellékhatás, másrészt, mert 1 nap, azaz 25 ml hatóanyag még ahhoz is kevés, hogy elkezdődjenek a méregtelenítéssel járó tipikus tünetek.

Természetes folyamat, hogy a méregtelenítés kezdeti időszakában (2-4 hét) az ember fáradtabb, enerváltabb vagy esetleg fáj a feje. Ezek a tünetek a kúra előre haladtával egyre csökkennek és néhány héten belül már csak a pozitív hatásait érezhetjük, mint a tiszta, szép bőr, fényes és erős haj, köröm, narancsbőr-mentes feszes kötőszövet, csillogó szemek, karcsú test és életminőség javulás, ami pozitív, mosolygós mindennapokat jelent. A kúra közben egy étel sincs tiltólistán, így a tej sem – kivéve, ha egyébként is laktóz vagy kazein érzékeny vagy.

Ha viszont nem csak a lúgosítás-méregtelenítés, hanem a fogyás is a céljaid közt szerepel, azt kell mondjam, sajnos a tej nem barátunk: inzulincsúcsokat okoz, ami azonnali raktározásra serkenti a szervezetet. Különösen akkor felejtsük el, ha hasi úszógumikkal rendelkezünk, hiszen ebben az esetben a szénhidrátokat is csökkenteni kell, a tej és a tejtermékek pedig ennek sem felelnek meg. Rothadva bomlik le, nyákosít, ami lassítja az emésztést, és növeli a vastagbél salakanyag mennyiségét, pont azt, amitől igyekeznénk megszabadulni. Szerencsére rengeteg tejpótló létezik, mint amilyen a kókusztej vagy a rizstej is. Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesíti a helyes életmódot, a kettő együtt tesz igazán eredményessé és tartóssá minden kúrát.

Üdvözlettel; Rudolf Rita.