Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, Nemrég 1 anyagcsere-vizsgálaton vettem részt, ahol megállapították az emésztőrendszeri, hormonrendszeri, idegrendszeri sajátosságaimat és a táplálkozási típusomat (lassú égetésű szénhidrát típus). Kaptam 1 táblázatot, amin meg vannak jelölve, hogy az én típusomnak milyen vitaminokat kell, illetve nem kell bevinnie (az autonóm idegrendszerre illetve az égető rendszerre gyakorolt hatásuk alapján). Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen készítmény(eke)t tudna nekem ajánlani a következők függvényében: Vitamin és ásványi anyag szükségletek: - szükséges vitaminok: A, B1, B2, B3(Niacin), B6, Bétakarotin, Biotin, C (Aszkorbinsav), D, Folsav, K, PABA – szükségtelen: B3 (Niacinamid), B5, B12, Bioflavonoid, C (Calciumascorbát), Cholin, E, Inositol. – Szükséges ásványi anyagok: Króm, Vas, Kálium, Réz, Magnézium, Mangán, Vanádium – szükségtelen: Bór, Jód, Kalcium, Kovaföld, Foszfor, Cink. Olyan készítmény(eke)t keresek, ami(k) lehetőleg nélkülözi(k) azokat, amik "szükségtelen"-ként vannak jelölve, Válaszát előre is köszönöm!

2016-02-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Gábor! Kész vitamin vagy ásványi anyag készítményt ilyen összetétellel egészen biztos nem fog találni (én nem találtam :-( ), marad tehát az, hogy külön-külön megvásárolja ezeket a tápanyagokat. Kapszulázott illetve tablettázott formában, az Ön által megadott csaknem valamennyi anyag megvásárolható (A, B1, B2, B3, B6, Béta-karotin, Biotin, C, D, Folsav, K, PABA, Króm, Vas, Kálium, Magnézium), a Réz kolloidos folyadék formájában érhető el, a Mangán és a Vanádium jelenleg nincs készleten de beszerezhető.
1-1 dobozzal ezekből a tápanyagokból hozzávetőlegesen 45.000- 50.000 Ft lenne, a pontos ár, és az, hogy ez mennyi időre elég, annak függvénye, hogy milyen dózisban kell szednie őket. Általánosságban elmondható, hogy a hagyományos multi vitamin és ásványi anyag termékekhez képest, a mono termékek nagyobb dózisban tartalmazzák a hatóanyagokat. Budapest, 1067. Oktogon tér 4. szám alatt található Anatur mintaüzletünkben személyesen is meg tudja nézni a készítményeket, és igény szerint a hiányzó 2 készítményt is be tudjuk szerezni.  :-) Üdvözlettel; Rudolf Rita