Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Nem alkoholos májzsírosodásom van és nagyon magas triglicerid szintem (6,8).Magas vérnyomásra szedek gyógyszert így 40 évesen és néha csalán kiütésem van bizonyos étel elfogyasztása után amikor megörülök a viszketéstől és egészségügyi panaszok miatt már a változó korban vagyok. Súlyfeleslegem inkább a hasamon van (ami elég nagy) de ülő munkát végzek. 3 hete elkezdtem a kaloryt és a hepaplust szedni. 2-3 óra elteltével szedem egyesével, felváltva a napi 4 kapszulát. Kiegészíteném a kúrámat az Ön által tanácsolt termékekkel. Köszönöm! Üdvözlettel:Piroska

2019-05-19
Somogyi Rita válasza:

Kedves Piroska!

Köszönöm visszajelzésed, de kérlek, hogy az életmódváltásról se feledkezz meg! Illetve végezz további vizsgálatokat endokrinológussal is, hogy kizárd a pajzsmirigy érintettségét, és az inzulinrezisztenciát. A máj szerencsére gyorsan képes regenerálódni, ha ez nem így lenne, akkor az emberiség már rég kihalt volna.

Sajnos ma már zsírmájat 12 éves gyermekeknél is diagnosztizálnak a sok cukros üdítő miatt. Ezért is az első lépés a diéta, ami kerüli a finomított szénhidrátokat, a fehér lisztet és a fehér cukrot. 40 évesen nem törődhetsz bele, hogy nagy a hasad, mert ülő munkát végzel, és ma már a korai klimax tüneteit is nagyszerűen kezelhetjük tudatosabb életmóddal. A rendszeres testmozgás minkét esetben segít, de zsírmáj esetén különösen, hiszen a mai napig ez a legjobb szénhidrát anyagcsere serkentő módszer.

A prebiotikus rostok, a duzzadó rostok, és a májtisztító, májsejt regeneráló kivonatok étrendi dúsítása, hasznos segítőid lesznek. A bőséges folyadékbevitel is hozzájárul a sikerekhez, és ehhez nagyszerű kiegészítő a Puridren® koncentrátum, amit 1,5 liter szénsavmentes vízben kell oldani. Szabályozza a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyát és csökkeneti a salakanyagok mennyiségét, amivel a hormonális rendszerre is kiegyensúlyozó hatású, de a bőrpanaszok enyhítéséből is kiveszi részét. Tápláld meg bélflórád mikroorganizmusait ugyanezen célból, és mivel a májzsírosodás gyakran párosul magas koleszterin- és triglicerid szinttel, érdemes 1200mg-os, folyékony lecitinnel is kiegészítened a kúrád.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita