Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Nekem már vagy 7 éve pigmentfoltok vannak az arcomon.Ugy gondolom,mint minden másnak van valamilyen belső oka a szervezeten belül,illetve valaminek a hiánya.Ezért szeretnék valamilyen vitamint szedni,de tanácstalan vagyok.Nemtudom,hogy máj méregtelenítést érdemes végezni.Hormon problémák miatt vannak-e a foltok... Már mindennel próbálkoztam,lézeres kezelésektől kezdve,különböző krémek,schüssler sók,fényvédő folyamatosan.a foltok még mindig itt vannak. Tudna nekem valamilyen segítő vitamint javasolni ?A hormonok rendezésére vagy a máj tisztítására regenerálódására?Vagy jobb lenne ha előbb egy teljes méregtelenítést végeznék,a szervezet tisztítását? Válaszát előre is köszönöm! Horváth Erika(31)

2015-10-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Erika! Tulajdonképpen le is írtad a választ a kérdésedre. Bár több kiváltó oka is lehet a pigmenetfoltok megjelenésének a bőrünkön, leggyakrabban azt valóban hormonális kiegyensúlyozatlanság - főként magas ösztrogén és progeszteron szint-, illetve májtelítettség, leggyakrabban májzsírosodás okozza. Érdemes endokrinológushoz és belgyógyászatra is bejelentkezni, mert ha felderítjük a kiváltó okot, akkor célzottabb eszközökkel, pontosabban tápanyagokkal leszünk képesek dolgozni ellene.

cotifibra-es-puridren.jpgA természetgyógyászat pedig ilyenkor visszanyúl az alapokhoz, a méregtelenítéshez-lúgosításhoz (Puridren® koncentrátum) illetve a béltisztításhoz-bélflóra építéshez (ehhez egyéb, célzott tápanyagok szükségesek – Cotifibra bélradír), hiszen egy alapos nagytakarítás az, ami a leggyorsabban képes az egész szervezet kiegyensúlyozásra. Természetesen akkor érdemes belefogni egy ilyen kúrába, ha mellette le tudunk mondani a finomított élelmiszerekről, hetente 3x1 órát tudunk mozogni, ugyanennyit meditálni, és meg tudunk inni legalább 2,5 liter szénsavmentes vizet.

Azonban, ha ezek mind teljesülnek, akkor egy teljesen „új Én” születik, azt garantálom! Külsőleg hámlasztásos módszerek állnak rendelkezésre, házilag ilyen a citrom- és uborkaleves arctisztítások, amit következetesen reggel és este is alkalmazni kell, vagy a kozmetikai mélyhámlasztások. ezek mindenképp segítenek, de amíg a kiváltó ok fenn áll, tartós eredményekre nem számíthatunk. Üdvözlettel; Rudolf Rita