Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Nekem az lenne a kérdésem, hogy nyaki porckorposára meszesedésere mit tudnál ajánlani?Olvastam, hogy jó lehet rá a mértegtelenító kúra, hogy a meszeket oldja.Mit ajánlanál rá nyilvána a mozgáson kívül?Jó lehet e esetelteg egy puridenern kúra?Egészen pontosan porckopásom és meszesedésem van. Ülőmunkát végzek.Jó lehet e az olimp labsanak z arthroblock forte nevű tablettája?Tudom, hogy nálatok ilyen nincsen, viszont láttam, hogy forgalmaztok ilyen nevű termékcsaládból.Masszőr az van és működik is. Köszönettel: Demeter Gabriella

2019-09-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Gabriella!

Porckopásos panaszok esetén különösen fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele, valamint a rendszeres testmozgás, ahogy azt Te is írtad, ugyanis, a porcok diffúzióval táplálkoznak. A diffúzió folyamata leginkább egy szivattyú működéséhez hasonlítható. Ha nincs mozgás, akkor nem működik a szivattyú, vagyis a porcok nem jutnak tápanyaghoz akkor sem, ha célzottan nagy dózisban eszed őket!

A meszesedés mindig visszavezethető a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyának eltolódására. A savak ellensúlyozásához bázikus táplálkozást kell folytatni, és az étrendet valóban kiegészíthetjük olyan,  szintén bázikus tisztító koncentrátumokkal, mint a Puridren® főzet.

Összességében a siker érdekében az életmódváltás azonban nem kerülhető meg!

A porckopásos tüneteket enyhítő kiegészítő tápanyagok közül a legismertebb hatóanyag a hialuronsav, amiből orvosi injekciók is készülnek. A fermentált hialuronsav  gyulladáscsökkentő, porcképző és viszkozitást biztosító poliszacharid. Mellette ne felejtkezzünk el „nagy testvéréről”, a kollagénről sem, amit érdemes kiegészíteni napi 2000mg Retard C-vitaminnal és zöldkagyló kivonattal is.  Ezeket a tápanyagokat 120 napos kúra keretében adagold étrended mellé. 

A C-vitamin mindkét tápanyag biohasznosulását fokozza, de önmagában is támogatja a csontozat, porcok és mozgásszervek egészségét. A zöldkagylóban található glükozaminoglikánok (GAGsegítik az új porc termelődését, egyúttal védik meglévő porcállományt, segítséget nyújthatnak  a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita