Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Nekem a hajas fejbőrömön van pikkelysömör.Azt szeretném megkérdezni, hogy a Holt-tengeri iszapos kecsketejes szappannal lehet e hajat mosni, illetve tud-e más terméket ajánlani erre a problémára. Köszönettel: Eszter

2016-11-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Eszter!

Ebben az esetben nem a Holt-tengeri iszapos kecsketejes szappanunkat ajánlanám, hanem egy kifejezetten hajmosásra is ajánlott, lúgmentes színszappanra hívnám fel a figyelmed! Kérlek, olvass róla tovább a terméknévre kattintva!

Mit tehetsz még pikkelysömör esetén?

1. Májméregtelenítés! Bár egy alapos májméregtelenítés számos bőrpanaszra megoldást jelenthet, a pikkelysömört kifejezetten összefüggésbe hozzák a máj működésének zavarával.  
A pikkelysömörös betegeknek pont ezért májkímélő diéta is javasolt! Ezért szíves figyelmedbe ajánlom a standardizált hatóanyag tartalmú, máriatövis kivonatunkat! Sőt, a máriatövis másként is segít, ha pikkelysömörről van szó, hiszen gyulladáscsökkentő képességgel is rendelkezik, és a pikkelysömörre jellemző sejtburjánzást is lassítja. Használhatod akár külsőleg is

2. Omega3 zsírsavak! Ekcéma vagy pszoriázis, azaz pikkelysömör esetén mindig alacsony a test Omega-3 zsírsavak mennyisége! (magas, standardizált EPA és DHA hatóanyag tartalmú legyen a kivonat). Csak kattints a névre.

3. Gamma-linolénsav, ami nagy mennyiségben található a ligetszépe olajában, fontos gyulladáscsökkentő és természetes hormonrendező tulajdonság jellemzi ezt a zsírsavat (ide is standardizált kivonat kell).

4. Nagyon fontos a stresszoldás. A stressz provokálja a pikkelysömört. Tökéletesen beválnak azonban erre az adaptogén gyógynövények.

És külsőleg? Minden kozmetikumot nyugodtan kidobhatunk. Kifejezetten pikkelysömörre készül, az a lúgmentes szappan, amit fent ajánlottam , és amivel még hajat is tudunk mosni. Ha pedig bármilyen arc- és testápoló szükségeltetne, akkor hidegen sajtolt szőlőmag olajat használjunk. 

A fenti kiegészítőket együtt kell alkalmazni, és azok gyógyszeres kezelés mellett is fogyaszthatók (soha nem helyette!). Természetesen a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásról, a bőséges folyadékbevitelről és a rendszeres testmozgásról sem feledkezhetünk meg. Életmódváltás és célzott, jó minőségű tápanyagok, csak együtt működik a dolog! DE MŰKÖDIK!!!!

Üdvözlettel;Somogyi Rita