Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Ne haragudjon elfelejtettem megkérdezni hogy egy jó bőrradírt is tudna-e ajánlani? Én mostanában cukros vízzel szoktam leradirozni a bőröm bár hallottam hogy az nem a legjobb az arcbőrnek. Lehet hogy azért is jött ki az a csúnyaság amit most le kell szedetni mert megsérült ott valami? Csak mással nem nagyon sikerült leradirozni. Használtam kávézaccot is régebben az jó volt de már nincs meg a kávéfőzőnk. Inkább T vonalba zsíros a bőröm de ahogy idősödök (40 éves) már szárazabb és szinte 2-3 naponta lehetne radirozni mert képződik rajta valami réteg. Ajánlották a mikrodermabráziós hámlasztás nem tudom az milyen lenne vagy hatásos lenne-e. Nézegettem a csipkebogyó olajat Ön szerint azt is kenhetném az arcomra? Az argán olajat már rögtön a leszedés után használhatom vagy várjak pár napot? Mondjuk le lesz ragasztva szerintem 1-2 napig. Köszönettel:Krisz

2019-04-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisz!

Főszabályként azt írnám, hogy semmilyen durva arcradírt nem kellene használnod - nem utolsó sorban, mert a bőröd felső rétege jó szolgálatot tesz a kosz kívül- és a nedvesség belül tartásával. Ha mégis az arcradír mellet törsz lándzsát, legalább állj át a szódabikarbónára. Ha pedig frissítő és lágyító házi készítésű arctisztítót szeretnél, keverd el mézzel - még pattanások ellen is jó. Ráadásul a szódabikarbóna elég kíméletes a mindennapi használathoz. Ugyancsak természetes arcradírként működik a csipkebogyómag liszt, ugyanis kisimítja a bőrt, eltávolítja az elhalt sejteket és a bőr könnyebben tud lélegezni. Ha a kiemelésre kattintasz olvashatsz 3+1 arcszépítő pakolásról, ezeket célszerű heti 2-szer alkalmazni.

Annak azonban nem látom akadályát, hogy a csipkebogyómag olajat használd, akár felváltva az argán olajjal. Azonban alapszabály, hogy amíg sebes a bőröd a műtét után, addig csak az orvos által javasolt kenőcsöt kend rá. Amikor már elkezdődik a sebgyógyulás, akkor elkezdheted az argán olajat alkalmazni, hogy elkerülhesd a hegesedést.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita