Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Nálam 3 éve diagnosztizáltak PCOS-t. Aknés volt az arcbőröm, kimaradtak a menstruációim. Ennek kezelésére írtak fel nekem fogamzásgátlót - amit nem szívesen szednék a továbbiakban. Egy hónapja nem szedek már fogamzásgátló tablettát. A kérdésem az volna, hogy mindenképpen érdemes lenne-e a nőgyógyászom véleményét kikérni, mielőtt elkezdeném a fűrészpálma szedését vagy teljesen biztonságos? Illetve van kifejezetten nőknek készített fűrészpálma is, vagy szedheti nő is, az általában férfiaknak ajánlott készítményeket? Válaszát előre is köszönöm! Dóra

2017-08-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Dóra!

A fűrészpálmát magam is kifejezetten szoktam ajánlani, ha PCOS kerül szóba, mivel hozzájárul a hormonháztartás egyensúlyához, továbbá kiegészítő alternatív tápanyag  méhnyálkahártya megvastagodás, valamint a hormonális akné tüneteinek megelőzésében is. Erősíti a pajzsmirigyet, és csökkenti a belső gyulladásokat. De jó szívvel javaslom a Női Egyensúly komplexet is a női hormonális egyensúly támogatásához. 

Teljesen biztonságos, sőt temérdek népgyógyászati, valamint kutatási adat áll rendelkezésre vele kapcsolatban. Ettől függetlenül, ha gyógyszeres kezelés alatt állunk – még ha az fogamzásgátló is volt a javulás reményében- ki kell kérni az alkalmazásról kezelőorvos véleményét.

A PCOS-ról és, hogy milyen életmódbeli változtatások, illetve étrend-kiegészítők javasoltak ebben az esetben, >>> ide kattintva tudsz elérni, és arról bővebben olvasni. 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita