Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Nagyon szépen köszönöm ki fogom próbálni ezeket :) A sörélesztő tablettától nem lesz nagy étvágyam? :) Olyan vaskészítményem van még Önöknél vettem, ezt akkor is szedhetem ha a vasam rendben van nem lesz tőle gond? Chia magom és hajdinám is van igaz nem csírákban hanem köret és magként úgy is jó vagy inkább a csíra? Köszönettel:Kriszti

2018-11-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszti!

Az igaz, hogy a frissen előbújó csírák más tápanyag tartalommal rendelkeznek mint a magok, pl. egyedülálló módon tartalmaznak enzimeket -, ha van chia magod és hajdinád, amit köretként fogyasztasz, akkor a csírák közül válaszd a borostyánkősavban gazdag lucernát és a hormonális egyensúlyra is hatást gyakorló görögszénát hajnövekedésed serkentésére és hajad dúsítására.

A lényeg, hogy minél több tápanyaghoz jusson szervezeted, ami egyszerre gyakorol hatást mindennapi közérzetedre, és járul hozzá az egészséges és szép külső fenntartásához illetve visszaszerzéséhez, hiszen csíráztatással extrém módon megnöveled meg a rost, fehérje, enzim, vitamin és ásványi anyag bevitelt. 

Bár írtad, hogy nem ártana egy kis tömegnövelés, sajnos a sörélesztő tablettától nem lesz nagyobb az étvágyad, és a súlyod sem. A Mikronizált sörélesztő tabletta B-vitamin komplexe csekély dózisolású, ami kifejezetten a kötőszövet épségét, egészségét célozza, így itt nem jelennek meg olyan élettani hatások, amit pl. nagy dózisú B12-vitamin terápiáknál tapasztalunk (főként injekciókúráknál). Jómagam sokszor ajánlom falási rohamokkal küzdők részére is ezt a tápanyagot, ugyanis a B-vitaminok nem kielégítő szintje fokozott étvággyal és energiaszint csökkenéssel párosul.

A vasszinttel is hasonló a helyzet. Már csekély eltérés is érezhető a mindennapi közérzetünkön és hatással van külső kivetítőnkre. Az olyan szerves vaspótlóknál, mint a 

Chela-Ferr® bio-complex nem kell tartanunk sem mellékhatástól, sem túladagolástól, hiszen a kelátkötésnek köszönhetően pontosan annyi fog hasznosulni belőle, amennyire a szervezetnek szüksége van, és a felesleg kiürül. Nőknek egyébként is szoktam ajánlani az évi kétszeri vas kúrát.

Sok sikert kívánok a kúráidhoz!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita