Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ. Mielőtt rendelnék még a vas-folsavval és a szelénnel kapcsolatban lenne kérdésem. Érdemes őket is szedni így szoptatás alatt vagy elegendő ami a kismama vitaminban van. A Q10-ről hallottam, hogy minden 35 év feletti embernek szedni kéne, bár ezt inkább a szoptatás utáni időszakra tenném. Mi erről a véleményed?. Válaszodat előre is köszönöm. Botos Beatrix

2015-03-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Beatrix! Valóban igaz. A Q10-vitamint szoptatás után érdemes kúraszerűen elkezdeni, és az is igaz, hogy a szoptatás alatt elegendő tápanyagot szolgáltat a Vita-min® plusz mama vitamin. A folsav elég, de meg lehet nézetni a vas és szelénszintünket az orvossal, és amennyiben azok mennyisége alacsony, úgy indokolt lehet a plusz szelén, és vas adagolása, de addig ez nem szükséges.

Ha mégis valamivel ki szeretnénk egészíteni a kúrát, akkor nagyon jó választás az étrenddel egyszerűen felvehetetlen, mégis nélkülözhetetlen omega3 zsírsavak pótlása, melyet halolaj kapszulából (mindig figyelni kell az EPA és DHA zsírsavak mennyiségét) vagy egy jobban hasznosuló formájából a krill olaj kivonatból fedezhetünk.

Üdvözlettel; Rudolf Rita