Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Nagyon köszönöm a válaszát. Szeretném konkretizálni az Önöknél vásárolt és általam használt termékekre a kérdésemet: Q10 60mg. Folsav Bromelain Honnan származnak az alapanyagok és hol gyártják őket? Eddig egy angol gyógyszergyár termékeit használtam, de szeretnék átállni hazai termékekre. Üdvözlettel Bartha Ágnes

2018-09-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Bartha Ágnes!

A 60mg-os Q10 Koenzim és a Szerves Folsav tabletta (M-vitamin) magyar gyártású termék (Natur Tanya® Doktor Természet Kft.), míg a boromelain enzimet tartalmazó Ananász kapszula Olaszországból származik, ahol a gyártó az Erba Vita GROUP S.p.A.

Mi magunk is előnyben részesítjük természetesen a hazai termékeket, de mint azt az előző levelemben is írtam, elsősorban magas biohasznosulású termékek után kutatunk, melyeknél nagyon meghatározó a gyártás technológiája, és ebből egyelőre nem minden érhető el itthon.

Ezért picit bővebben írok az ananász kapszula védelmében, hiszen annak előállítása 3 szabadalmat is egyesít. Először is az alapanyagot mikronizálták. Ez azt jelenti, hogy a növényi részt feldarabolják a milliméter ezredrészére! Ugyanis minél kisebb szemcsenagyságot érnek el, annál nagyobb felületet képeznek, több felületen pedig több biokémiai reakció tud végbemenni. Ezáltal exponenciálisan megnövekedik a termék hatékonysága.

A kivonat ráadásul standardizált is. Egy standardizált, titrált kivonat garantálja, hogy minden egyes kapszula ugyanannyi hatóanyagtartalmat képvisel a napi adagban. Vagyis, ha egy termék nem standardizált, akkor a gyártás során keletkezett végtermékben nem garantálható az egyenletes hatóanyag tartalom, hiszen az alapanyag minősége is változó hatóanyag tartalmat mutat. Egy Ginkgo biloba esetében, ami 60 mg-os, a terítmény során hatóanyag nélküli tabletta vagy kapszula is lehet egy bliszteren, ha az nem standardizált.

Aztán ott van még, hogy az ananász-szár további aktív, szerves hatóanyagainak előcsalogatásához enzimek és prebiotikus rostszálak hozzáadását is bevetették. Az enzimek jelenléte (cellulase, emicellulase,betagluconase, fitase enzim) további hatóanyagokat szabadítanak fel a növényi sejtfal poliszacharid mátrix bontásával. Az inulin nevű prebiotikum segítségével pedig maximalizált lett a felszívódás, mert rövid láncú molekulái a felszabadított hatóanyagok sejtszintű felszívódását biztosítják. A szerves és komplex hatóanyagokat tartalmazó növényi részek esetében az aktív poliszacharidok “előcsalogatása” alapvető fontosságú a termék hatása szempontjából.

Ezen felül növényi kapszulatokba csomagolt a bioaktív beltartalom. A 100%-ban növényi eredetű kapszulatok a Vegetáriánusok Szövetsége által jóváhagyott Kóser és Halal certifikációval is rendelkezik, glutén-, tartósítószer és GMO mentes.

Összességében jelen pillanatban nem tudnék Magyar verziót ennek a kivonatnak a helyettesítésére. Ezt az eljárást a gyártó egyébként egy EVFE® névre hallgató szabadalommal védte le. Az új technológiai megoldások maximalizálták a hatást, ugyanakkor csökkentették a felhasznált segédanyagok mennyiségét! Egyedülálló módon a végtermékben 95% növényi kivonatot találsz a fitovegyületek maximálisan elérhető mennyiségével!

Remélem segítettem a döntésben:
Somogyi Rita