Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, nagynéném elkészítette a smoothie-t, elfogyasztotta majd elrohant otthonról, az edényt, amiben volt és amiben keverte mosatlanul hagyta. Mire hazaértünk, a tálkák oldalán lerakódás volt, áttetsző, kissé a smoothie-hoz hasonlatos színjelleggel. Ez a lerakódás olyan volt, mintha műanyag lenne, le is lehetett húzni a tálka oldaláról egy részét egyben, mert megállt, megtartotta magát,. egy része pedig széthullott darabokra. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint ez mi lehet? A fogyi társai is megnézték ezt otthon, az ő edényeiken is volt ez a műanyag jellegű lerakódás. Köszönöm: Ági

2019-02-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ági!

Attól tartok, hogy a smoothie  nem keveredhetett el teljesen, és ezt az összeálló „hártyát” látta nagynénéd a pohár falán. Velem is előfordult már ilyen, különösen az első néhány alkalommal. Tartani azonban nem kell tőle, hiszen leginkább arra tudnám ezt hasonlítani, mint amikor a pudingnak „bőre” lesz.

Két praktikám is van, én így biztosítom a könnyebb oldódást :

-   gyakran kézi tejhabosítóval keverem át a smoothie-kat, így sokkal könnyebb, egyenletes állagot kapok.

-  3 dl előírást bevallom, nem mindig tartom be, van hogy több vízzel keverem el, hiszen így kevésbé lesz sűrű az állaga, könnyebben oldódik, és számomra könnyebben fogyasztható.  

Próbáljátok ki!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita