Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Most találtam rá az Anatur weboldalra,és nagyon tetszik. Szeretném a segítségét kérni..... 50 éves vagyok,régóta vannak emésztési,puffadásos,székrekedési problémáim. Az étkezésemre,folyadékbevitelre figyelek,és mégsem szűnnek a panaszaim.Pár kilótól is szeretnék megszabadulni,a lábam is mostanában vizesedik,kissé bedagad estére. Márciusban ,a böjti időszakban szoktam tisztítókúrát végezni,vegán étkezés mellett.Segítségét kérném,hogy most esetleg hogyan csináljam másképpen ,mint eddig.. Máj,epe tisztításra máriatövismagolajat használtam,olvastam a feketeköménymagolajról .....talán a kettőt együtt alkalmazni? Köszönöm szépen,hogy olvasta,várom válaszát : Detti

2019-02-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Detti!

Ha régóta emésztési zavarral küzdesz úgy, hogy rendben van a napi folyadékbevitel, a rostfogyasztás, és még rendszeresen mozogsz is, akkor az első lépés, hogy szakorvoshoz fordulsz. Ezzel rátalálhatunk a pontos kiváltó okra, vagy kizárhatunk dolgokat, mint pl.: ételintolerancia, stressz indukálta IBS, máj és epepanasz….stb. 

50 éves korban gyakran a kiváltó ok a hormonális egyensúly zavarából adódik. Ilyenkor nő a vízvisszatartás, lassulhat az emésztés, aminek köszönhetően megjelennek az olyan emésztőszervi tünetek, mint a puffadás.

Az életmódváltás egyik esetben sem kerülhető meg. Oda kell figyelni:

Tavasszal nagyszerű megoldás a szervezet sav-bázis egyensúlyát támogató, és testünk salaktalanító munkáját fokozó ivókúra , ami mellett több friss élelem kerül az asztalra.  Ez csökkenti a vízvisszatartást és javít az anyagcseréden is. Mindez azonban nem írja felül az alaplépéseket.

A máj, és az epe utak tisztításához – különösen, ha súlyfelesleged is van – articsóka kivonatot  kombinálj lecitinnel  és máriatövismag olajjal . A feketeköménymag olaj helyett, Omega3 zsírsavakban gazdag kendermag olajat  használj, mely hozzájárul a hormonális egyensúly és a BMI index csökkentéséhez is.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita