Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita.most megint szeretnék tanácsot kérni tőled.az eggyik kislányom 12 éves lessz novemberben most megállapitották hogy Baker cisztája van a jobb láb térdhajlattba .van a más mod mint a leszivás mert sajnálom a kislányom meg izgulok is.de végül az a jó hogy nem fáj neki ezért nem kellett rögtön müteni.azt mondta a sebész.ultrahangra megyünk majd 3 hét mulva.tudnál segiteni nekem??előre is köszönöm.czibula lászlóné Ica

2019-09-19
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ica!

A Baker-ciszta leggyakrabban ízületi kopásból, illetve gyulladásból alakul ki. Mivel lányod még csak 12 éves, én jelen esetben inkább a gyulladást tartom valószínűnek. A pontos kiváltó ok felderítése természetesen itt is nagyon fontos, hiszen magát a kiváltó okot is kezelni kell. A legfontosabb feladat a gyulladás csökkentése, és mivel azt autoimmun betegség is kiválthatja, két tápanyagot javaslok kombinálni.

Az egyik a NO-DOL® micellás kurkuma kivonat, ami jelen pillanatban porse a kurkuma kivonatok között, hiszen a szabadalommal védett micellás technológiának köszönhetően 185-ször magasabba  biohasznosulása, mint a kurkuma pornak. Ráadásul gyorsan hat, 1.1 óra alatt éri el a maximális koncentráltságot a plazmában (ahol 24 órán át jelen van), és hatása folyamatos. A hagyományos kurkuma pornak 7,5 óra kell, és gyorsan ürül. Erőteljesen csökkenti a gyulladásokat, és gátolja is azokat.

Ezt a kivonatot egészítsétek ki Krill olajjal. Ez is egy szabadalommal védett termék. Nagyszerűen csökkeneti a gyulladásokat, de másként, mint a kurkuma. 3 aktív hatóanyag is van az Omega-3 zsírsavak különleges foszfolipid formában, és az asztaxantin, melyek nélkülözhetetlenek az immunválaszokhoz, továbbá az idegrendszer és az agy hírvivő, ingerületátvivő anyagai, sejtfalépítők, és csökkentik a panaszt okozó károsító szabad gyökök mennyiségét.  

Hasznos kiegészítő kezelés lehet még a jegelés, ehhez ajánlom a NO-DOL® Hűthető – melegíthető zselés tasakot. Tehermentesítsétek kislányod lábát, amikor csak teheti, polcolja fel. Egyeztessetek szakemberrel olyan fizioterápiás kezelésekről, mint a masszázs vagy a gyógytorna.

Ha pedig a ciszta mérete indokolttá teszi, sajnos a leszívást, súlyosabb esetben a műtéti beavatkozást nem kerülhetjük meg.

Rendezkedjetek be egy 120 napos kúrára. A kúrát akkor is vigyétek végig, ha hamarabb enyhűlnek a tünetek.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita