Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Most kezdtem el a 3. üveg Lipo + fogyasztását, de a kezdeti pozitív hatás után azt vettem észre, hogy a hasam nemhogy laposabb, hanem még nagyobb lett .Próbálok az étkezésre figyelni ( csökkentett szénhidrátmennyiség, kevés kenyérfogyasztás, az is teljes kiőrlésű ),valamint a folyadékbevitelre is odafigyelni, de van még lemaradásom, hogy ezek megfelelőek legyenek.Fontosnak tartom még megemlíteni, hogy Hashimoto-eredetű pajzsmirigy alulműködésem van. Tudom, hogy a méregtelenítő kúra elején "természetes" dolog, a tünetek felerősödése, de a 40 . nap után normális dolognak számít még ez? Vagy én csinálok valamit rosszul? Előre is köszönöm a választ! Üdv.: T. Judit

2017-10-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves T. Judit!

Egy ilyen prebiotikum alapú tisztítókúrát nem lehet elrontani, maximum annyi történhet, hogy a diéta és életmódváltás hiánya nem hozza meg a kellő sikert.

Való igaz, hogy ezek a béltisztítás és bélflóra építés tipikus tünetei, melyek a kúraidők elején szoktak jelentkezni, és általában 1-10 nap alatt tovább is állnak. Vannak olyan esetek is, különösen gyulladásos bélbetegségeknél, vagy ahol már a máj is érintett, hogy ezek a tünetek 20 napig is kitolódnak, és vannak azok az esetek, amikor autoimmun eredetű betegség áll a háttérben és ezek a tünetek később jelentkeznek.

Ennek oka lehet pl. az is, hogy ez a betegség rosszul tolerálja a glutént, és belső gyulladások vannak folyamatosan a szervezetben. A 3. palack Lipo+ főzet után, érdemes magasabb prebiotikus rostanyag tartalommal rendelkező terméke váltani, ami Cotifibra bélradír névre hallgat és azt gluténmentes diétával illetve 20 kilogrammonként 1 liter vízzel kísérni. Ez nem csak az emésztésnek, de az alapbetegségnek is hasznára válik.

Továbbá adok Neked egy linket, ahol olvashatod egy másik vendég, Hashimoto-thyreoditis kérdésére adott válaszomat, ahol érintjük a stresszt is, mely nem csak az emésztést, de ezt a betegséget is provokálja. Kérlek, kattints ide érte! 

Szeretettel: Somogyi Rita