Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Mindig is lassan nőtt a hajam es töredezett a vége, de észrevettem, hogy a komplex multivitaminoktol sokkal szebb lett, mint elotte volt. Szeretnék kipróbálni egy kifejezetten a haj számára kifejlesztett vitamint is . Nálatok a Bio silica kapszulat néztem, érdeklődni szeretnék, hogy ez osszetevoiben miben különbözik az ismertebb hajszepsegvitaminoktol? Illetve ennek a szedését érdemes lenne kiegészíteni sörélesztő tablettával? Mit javasolnál? Előre is nagyon koszonom a segitseget!

2016-11-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anita! Ahogy írtad is a tápanyagok hiánya valóban olyan külső tünetekkel fognak járni, mint a hajhullás, a hajszerkezet romlása, a lassú növekedés, töredezés, de az más kivetítőkön is megmutatkozhat, mint amilyen a bőrünk, kötőszövetünk vagy a körmeink.

Tény, hogy szervezetünk tápanyagokkal üzemel, azok segítségével szépít, tápanyagok hiányában pedig a legfontosabb működésre koncentrálva vonja azokat el azokat olyan helyekről, melyek nélkül élhetünk. Például a hajas fejbőr mobil ásványi anyag raktár, ha savakat kell megkötni, onnan fog muníciót szerezni magának a test. Egy jó hajszerkezet javító vitamin több kiváltó okot kell kezeljen egyszerre. Ugyanakkor ez nem is annyira egyszerű, hiszen számos dolog befolyással bír szépségünkre.

Az alap természetesen, a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás, a bőséges folyadékbevitel (testünk 70%-a víz, ebben a vizes közegben megy végbe a biokémiai folyamatok zöme) és a testmozgás (savat lélegzel ki, éltető oxigént be).  

A Bio silica® valóban jó választás, mert annak összetevői nem csak a hajhullás ellen hatékonyak, de a hajnövekedést is serkentik. Az összetevők egyszerre több kiváltó okot is kezelnek. Javítják a haj szerkezetét, szabályozzák a fejbőr pH-értékét, megakadályozzák a haj szárazságát, törékenységét. Együttesen építik újjá a sérült szöveteket, és csökkentik az öregedés jeleit.

Az összetevők több kiváltó okot is kezelnek, mint amilyenek;

*a belső gyulladások>> kénes aminosavak (ugyanakkor autoimmun betegségeknél további kiegészítő is kell)
*az ásványi anyagok hiánya, alacsony szintje>> kelátolt ásványok (pluszban vasat szoktam még javasolni hozzá! Nézd meg ezt is, kattints erre a kiemelésre!)
*a szabad gyökök okozta károsodások>>> antioxidáns flavonoidok (diagnosztizált betegségeknél, élvezeti szerekkel visszaélők, pl.: dohányzás, energiaitalok, alkohol, legalább 1000mg C-vitamin pótlás szükséges)
*hajgyökér táplálás>> kollagén nevű fehérje és csalán kivonat (a táplálást külsőleg hajszeszekkel is lehet fokozni, ilyenkor a masszázzsal történő felvitel is sokat segít)
*hajgyökerek földágyának szerkezeti javítása>>könnyen felszívódó, mezei zsurlóból nyert szilícium vegyületeket (kovasavak).

Természetesen a sörélesztő szépség titka is, a változatos és bőséges, de főként szerves tápanyagokban rejlik; az összes B-vitamint tartalmazza, jelentős foszforban gazdag ásványi anyag (főként szelén és króm), aminosav és fehérje (tekintélyes biológiai fontosságú fehérjéket, glucideket, lipideket, kolint és ergosterolt tartalmaz) forrásként is szolgál. Ezért egyáltalán nem gond, ha ezt együtt fogyasztjuk a Bio silica® kivonattal. Jól passzolnak, és különösen fontosak akkor, ha nem elég tudatos a táplálkozásunk.

De a haj szerkezetére hatással van a hormonális rendszer is. Ilyen esetekben a hajkapszulát, egy természetes hormonrendező Omega zsírsavval szoktam kiegészíteni. A kiemelésre kattintva olvashatsz tovább!

A hajszerkezetre hatással van a lelki állapotunk is, ha sokat idegeskedünk, szorongunk, akkor az étrendet adaptogén gyógynövényekkel egészíttetem ki. A kiemelésre kattintva tovább tudsz olvasni.

Összességében: Egy jól összerakott hajkapszula több kiváltó okot is kezel egyszerre, de ha azt személyre szabjuk, akkor még jobb eredményeket érhetünk el. Egy biztos, hogy a fokozott tápanyagbevitel minden esetben hasznos hiszen a test tápanyag üzemel, olyan ez mint autónak az üzemanyag.  

Rudolf Rita