Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Minden együttlét után visszatérő "erős felfázásos" panaszaim vannak. A problémát sokadszori vizelettenyésztéssel igazoltan is az e-coli okozza. Legutóbb a nőgyógyászati tenyésztés is a hüvelyben escherichia coli (sok telep) és klebsiella pneumoniae (sok telep) jelenlétét igazolta, ráadásul lactobacillus nem tenyészett. A baktériumokra kaptam hüvelykúpot, majd flóra helyreállítást kell csinálnom. Szerintem ez még sikertelen, de reménykedem, hogy ha a bélflórát sikerül rendeznem, ez is megoldódik majd. A húgyúti problémákat egy ideje medveszőlőlevét teával (aminek a fogyasztása korlátozott lenne), d-mannózzal és szódabikarbónával antibiotikum nélkül kordában tudom tartani, de az az egy nap,amíg ezek hatni kezdenek, most már elviselhetetlen. Lelkileg és fizikailag is nagyon meggyötör. Főleg, hogy akár hetente, vagy néhány naponta is kiújul. Voltam ez ügyben urulógusnál, ő minden együttlét előtt egy szem antibiotikum bevételét javasolta. Ezt kiváltottam ugyan, de ezzel a lehetőséggel még egyszer sem éltem. Félek is ennyi antibiotikumot beszedni, de főleg attól, hogy miután nyilvánvalóan az e-coli bennem van, mi lesz, ha mindenre rezisztens lesz, és ha nagyon nagy szükségem van rá, nem fog segíteni. Annyit javasolt még az urulógus, hogy uro-waxom kúrával lehet próbálkozni, az ellenállóbbá teszi a szervezetemet a baktériummal szemben. Tulajdonképpen erre is irányulna a kérdésem, mert amit itt az oldalon találtam ezzel kapcsolatban, mindent elolvastam (diéta, Cotifibra,Fitotree,C vitamin, tőzegáfonya), tervezem is a megrendelésüket. Azt szeretném tudni, hogy ezen kúra előtt, után, mellett kell-e, érdemes-e az uro-waxomot szednem? Vagy még esetleg a kiirtott hüvelyflóra helyreállítása érdekében létezik-e még valami szer, amit ajánlanál? A segítséget előre is köszönöm! Mónika

2020-10-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mónika!

A felfázásokért, hólyagfertőzésekért felelős E.coli baktérium kisebbségben él a bélflórádban a hasznos bélbaktériumokkal együtt. Megerősödni és galibát okozni akkor tud, ha a bélflóra egyensúlya felborul, és a hasznos bélbacik veszítenek 85%-os többségükből.

Éppen ezért a sikeres kúra lépései a következőek (ahogyan azt magad is olvastad már):

- a hasznos bélbaktériumok kolonizálása, a Cotifibra bélradír névre hallgató rostos ivókúrával

- a kórokozók elleni célzott fellépés a Fitotree természetes baktériumölő olajkivonataival

- a hólyag és a húgyúti rendszer egészségének megtámogatása a szerves tőzegáfonya koncentrátummal

- és az immunrendszer erősítése, valamint a többi hatóanyag felszívódásának fokozása napi 2000 mg C-vitaminnal

Mindezek mellett a D-mannózt és a medveszőlőlevél teát is fogyaszthatod, azonban itt felhívnám a figyelmed a kúraidők betartására. A D-mannóz fogyasztásakor, még ha egy nap után javulást is tapasztalunk, a kúrát akkor is végig kell vinni a siker érdekében.

Az orvosod által javasolt Uro-Waxomat is megpróbálhatod, ez a kivonat is az immunrendszer erősítésében és ellenálló képességének növelésében vesz részt.

Továbbá, nem felejtkezhetünk el az életmódbeli változtatásokról sem. A diéta első lépéseként hagyd el a tejet, a fehér lisztet, a fehér cukrot és a készételeket. Szerezz be lassan felszívódó, ugyanakkor könnyen emészthető, de tápanyagokban gazdag élelmeket. Ilyen lehet a köles, a hajdina, a barnarizs, a hidegen sajtolt olajok, mint a lenmagolaj, a szőlőmag olaj, vagy az olyan rostanyagok, mint a konjac liszt, és a lenmagliszt. És mivel a stressz gyengíti a védelmi rendszerünket, ezért próbáld meg ellensúlyozni.

És ami nagyon fontos, húgyúti fertőzés esetén, az a bőséges folyadékfogyasztás, valamint, hogy járj gyakran mosdóba, ne tartogasd a vizeletet, ugyanis az kiváló táptalajt jelent a baktériumok további szaporodásának.

Mielőbbi jobbulást kívánok, ha kérdésed merül fel, tedd fel bátran! 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita